Илиев: Не тјерам ја Андрију, апелујем да помогне!

Сага о судбини фудбалера Партизана Андрије Живковића и даље траје, медијски ступци су пуни изјава са разних страна, како из клуба, тако и из породице Живковић.

Фудбал 26.01.2016 | 23:45
Илиев: Не тјерам ја Андрију, апелујем да помогне!

Спортска јавност се узбунила када је пре неколико дана у једном београдском листу освануо интервју функционера клуба из Хумске 1 у ком је он навео да би се Партизан нашао у великим проблемима уколико не би продао Живковића у овом прелазном року.

Такође, појавиле су се спекулације да би освајач златне медаље на Светском првенству за младе фудбалере на Новом Зеланду могао да остане у Београду, док се његови саиграчи буду припремали за наставак сезоне на Кипру.

“Наравно да Андрија путује на Кипар, никада није ни долазило у обзир да се то питање постави. Не желим да причам о његовим играчким квалитетима и томе да колико он значи овом тиму Партизана“, рекао је Илиев.

Сасвим логично, одговор на питање шта се дешава са деснокрилним нападачем интересује сваког навијача Партизана, а оно је било постављено спортском директору клуба.

“Нисам се припремао за ово питање, даћу вам одговор из срца... Новинари воле да исконструишу онако како њима одговара, али бих ја сада појаснио за оне који треба да схвате да постоји више начина за гледање неких ствари и није све онако како они желе да схвате или протумаче. Наравно да Андрија није крив ни за шта, он је вансеријски играч и момак, поента је да се схвати да је он неко ко толико воли клуб и оно што сам рекао је само била анализа ситуације у Партизану, јер сам упућен у економску ситуацију где један играч може да помогне клубу. То не значи да је он за нешто крив, то треба да раздвојимо и да схватимо да је, на пример, један Марко Грујић спасао Црвену звезду“, подвукао је Илиев.

Ситација са Живковићевим уговором је веома компликована, помињу се разни проценти, интересне групе, заступници и менаџери... Једно је сигурно, Живковићу на лето истиче важећи уговор са Партизаном.

“Није ту ситуација да он не оде као слободан играч, играча је било и биће их и то нико не ставља као нешто што је некоректно или нељудски. Он све ради онако како је нормално да се ради, али постоји жеља и апел мене и верујем свих људи у клубу, знајући његове људске квалитете, који су на највећем нивоу, да можда изађе у сусрет свом вољеном клубу и да помогне“, истакао је Илиев.

Према његовим речима, управа ФК Партизан не тера Живковића из клуба.

“Њега траже највећи клубови света и да ли постоји разлика, отићи у јануару или отићи на лето? Нек ми каже свако ко навија за Партизан или за било који клуб која је ту разлика ако новац није битан? У овом случају Андрија и његова породица би најбоље финансијски прошли, од свих страна које су укључене у овај случај. И зашто се онда не би помогло Партизану?“, упитао је Илиев.

Додатна збрка је настала обраћањем Јовице Живковића, Андријиног оца који је затражио да управа објави уговор који његов син има са српским шампионом.

“Ја сам за то што његов отац каже, ја њега подржавам као родитељ, причао сам са њим и причаћу и даље. Андрија је мој љубимац, то цела његова породица зна, поента је само да није Партизан тај који мора да испашта. И када сам долазио, рекао сам да сам одговоран за оно што ћу да урадим, да ли је то добро или лоше, о томе ће ми се судити. Није проблем то што је Андријин отац изнео ко је крив, за шта је крив и да ли је крив, међутим, Партизан траје 70 година и трајаће у вечности, до краја света... Нико није већи од Партизана, а моје речи су само апел и молба, знајући ситуацију у клубу, да један млади, суперталентовани момак помогне свом клубу. Понављам, он ни за шта није крив, неке речи се погрешно стављају и интерпретирају у погрешном смеру“, истакао је Илиев.

Потпуно у други план је отишла прича о томе како ће “црно-бели“ изгледати на пролеће и ко ће покушати да смањи велику предност на табели коју има Црвена звезда.

“Ми смо се трудили да у прелазном року направимо огромне резове, редуковали смо играчки кадар и ја не памтим у ближој историји да се у једном прелазном року догодио тако велики рез... До краја прелазног рока је остало да приведемо крају трансфере једног или двојице играча и онда ћу тек рећи да ли је то оно што сам ја желео“, закључио је Илиев.

На презентацији Партизанове апликације за мобилне телефоне појавио се и Андрија Живковић, који је кратко прокоментарисао тренутну ситуацију.

"Ја се надам да путујем на Кипар, а за ово остало не знам ништа, немам коментар... Не знам, мислим да није ни време ни место да причам како се осећам, али нема везе, како буде било - биће...", рекао је Живковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неко невазан

27.01.2016 10:56

ВАМА УВИЈЕК ТРЕБА ПОМОЦ САМИ СТЕ КРИВИ ЗА СВЕ ТАКО ВАМ ТРЕБА

ОДГОВОРИТЕ