Суд БиХ укинуо притвор Вехбији Салчиновићу

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране Вехбији Салчиновићу, осумњиченом за организовани криминал.

Босна и Херцеговина 26.01.2016 | 12:38
Суд БиХ укинуо притвор Вехбији Салчиновићу

Салчиновић, конзул савјетник у Министарству иностраних послова БиХ, запослен у Амбасади БиХ у Паризу, ухапшен је у Сарајеву због сумње да је члановима организоване криминалне групе незаконито издавао путне листове за жртве трговине људима и за те услуге наплаћивало између 500 и 1.200 евра.

Он је осумњичен да је починио кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелима трговина људима, прање новца, кријумчарење људи, насилничко понашање, те недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Мјере забране, које су му изречене, односе се на забрану напуштања боравишта и забрану путовања.

Те мјере могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца, саопштено је из Суда БиХ.

У случају да осумњичени прекрши изречене мјере забране, може му бити одређен притвор.

Осим Салчиновића, у оквиру акције "ЦД", ухапшено је још девет лица због сумње да су починила кривично дјело организовани криминал у вези са трговином људима у сврху радне експлоатације, прање новца, кријумчарење људи, давања дара и других облика користи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

26.01.2016 12:18

Људи ЗАБОГА, престанитр већ једном писати о криминалу. Ви нисте ни СВЈЕСНИ какву ружну слику о себи и Босни шаљете У свијет. Са криминалцима треба проблеме решавајте у тишини. То Код нас није више демократија већ анархија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

26.01.2016 12:43

Јупи

ОДГОВОРИТЕ