Рафа: И да сам први на свијету, а да сам несрећан...

Рафаел Надал, пети рекет света, суочава се можда и најтежим периодом у каријери – пошто је такмичење на Аустралијан Опену завршио већ у првом колу.

Тенис 28.01.2016 | 11:00
Рафа: И да сам први на свијету, а да сам несрећан...

Земљак Фернандо Вердаско задао му је нови тежак ударац, нови тежак ударац његовој каријери, која последњих неколико година не иде у очекиваном правцу.

Великог удела у свему томе имале су бројне повреде, али и серије пораза од великих ривала, које су уследиле сваки пут када се чинило да је близу повратка у стару форму.

Форму великог шампиона какав и јесте.

Овога пута није деловало да ће 'Биик са Маљорке' тако лоше започети нову сезону, поготово после пласмана у финале Дохе и неколико солидних партија на крају прошле године, па и поред убедљивог пораза од Новака Ђоковића у финалу.

Међутим, како по ко зна који пут истиче, Рафа наставља да ради пуном паром како би покушао да се врати у тениску елиту, али и истиче да га повлачење и играчка пензија нимало не плаше.

"Да ли се плашим повлачења? Не, нимало. Тенис је део мог живота, био је јако важан део њега толико година, али ја имам и срећу да је мој живот још доста тога, а не само тенис. Нисам уплашен због оного што следи, пошто сам особа која има широка интересовања. Постоје ствари које ме мотивишу, а оне досежу и ван спорта – ствари које ме чине срећним. Не плашим се дана када ћу се повући, то ме не спречава да у истој мери волим оно чиме се бавим. Сходно томе, подрудићу се да тај дан дође што је касније могуће", искрен је Надал и додао:

"Размишљам о томе како да се домогнем што бољег ренкинга. а не о томе када ћу у пензију. Искрено, уопште не размишљам о томе. Живим дан за дан, уживам у тренутку јер не могу да предвиђам будућност. Не знам када ће или због чега доћи до мог повлачења. Окренут сам другим стварима, сада, не знам да ли ћу ићи кући, пошто је ствари нису баш ишле по плану у Мелбурну, а морам да припремим себе за сезону шљаке". (Рафа ће вероватно играти турнире у Буенос Аиресу и Рио де Жанеиру).

За крај, Шпанац је казао и да његово размишљање има искључиво везе с тим да ли је срећан или не, истакавши да би се повукао да је први рекет света, а да није срећан.

"Ако ме оно што радим не чини срећним, тада ћу се повући јер немам шта више коме да доказујем. У овом тренутку, ситуација у којој се налазим ме чини срећним, а када не буде тако, као што рекох, нећу више играти. Био пети, десети или стоти на свету – бићу срећан – наставићу да се борим. А, и ако будем први на свету и будем несрећан, тада би се такође повукао, и окренуо се стварима које следе. Захвалан сам Богу и веома срећан, срећан због тога што могу да увидим колико среће има у мом животу", закључио је емотивни Рафа.

Коментари / 0

Оставите коментар