''Српски фудбалски шоу''! Јовића не продаје Звезда, већ Аполон!

Португалски О'Жого објавио је да је Рамадани завршио трансфер младог нападача у Бенфику. Пословни директор Црвене звезде, Пантовић, објашњава детаље.

Фудбал 26.01.2016 | 22:00
''Српски фудбалски шоу''! Јовића не продаје Звезда, већ Аполон!

Не пита се Звезда, већ Аполон!

Пословни директор Црвене звезде Стефан Пантовић изјавио је да клуб нема право да доноси одлуке у вези каријере Луке Јовића јер је раније продао његова права Аполону са Кипра, који се, уз сагласност фудбалера, пита око могућег трансфера.

Португалски лист О'Жого пренео је данас да ће најмлађи стрелац у историји Црвене звезде ускоро потписати за Бенфику, као и да је трансфер завршио менаџер Фаљи Рамадани, засупник агенције којој су црвено-бели продали већински део права.

"Поводом информација које долазе са различитих страна, а у контексту преласка фудбалера Луке Јовића у нови клуб, сматрамо да је од значаја поново информисати јавност да је ФК Црвена звезда, као што је у неколико наврата већ било речено у јавности, током прошле године део својих потраживања, везана за потенцијални прелазак играча, предала уз надокнаду ФК Аполон из Лимасола", поручио је Пантовић у писменој изјави Тањугу.

Пантовић је истакао да је такав потез урађен како би се отклонила опасност од потенцијалног губитка бодова у Суперлиги због одлуке ФИФА Дисциплинске комисије у вези дуговања бившем првотимцу Гжегожу Броновицком.

"Имали смо у виду да би у другом степену потенцијална казна, у случају неплаћања, била прелазак нашег клуба у нижи ранг", истикао је Пантовић и додао:

"Самим чином одрицања од одређених права при трансферу регистрације играча, клуб се одрекао и права да одлучи о томе где ће наставити каријеру. У том смислу играч је слободан, да уз договор са ФК Аполон и у случају искљуциво њему одговарајуће понуде, одабере средину где жели да настави каријеру, уколико то буде желео", појаснио је Пантовић и додао да клуб подржава сваку одлуку Луке Јовића.

Да је пре годину дана уступила права на приход од продаје Јовића, уз надокнаду, Црвена звезда није званично саопштила, већ се то касније незванично сазнало. Сазнало се и да се радило о продаји 70 одсто права на уговор "вундеркинда" из Бијељине, међутим тек недавно - такође незванично - новинари су дошли до информације да је и Јовић, у међувремену, "прешао" у Аполон, који је "чувао" папире и када су из Београда одлазили још неки клијенти компаније Захави/Рамадани, попут Николе Аксентијевића и Николе Максимовића.

По ко зна који пут незванично, Звезда је уступањем 70 одсто од уговора добила ургентних 1,4 милиона евра, а генерални директор Звездан Терзић ове зим рекао је да клуб очекује да ће, на крају, инкасирати укупно два милиона евра, што значи да би на име преосталих 30 одсто уговора, Аполон (читај: агенција) требало да исплати црвено-белима још 500-600 хиљада евра.

Раније у току дана, Нови Пазар објавио је да је позајмио до јуна фудбалера Црвене звезде, Бруна Матоса, који је летос прешао из Новог Пазара у Београд за 120.000 евра и 20 одсто права од наредне продаје.

Коментари / 0

Оставите коментар