И ове године намјештали на Аустралијан опену?!

Четворо тенисера испитано због сумњивог меча.

Тенис 01.02.2016 | 09:00
И ове године намјештали на Аустралијан опену?!

Уочи овогодишњег Аустралијан опена појавиле су се приче о намештеним мечевима у тенису, а та тема и даље је актуелна у Мелбурну.

Јединица за интегритет тениса (ТИУ) саслушала је играче који су на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну играли меч у мешовитом дублу који је привукао пажњу због наводних сумњивих уплата на једном сајту за клађење.

"Њујорк тајмс" у издању за понедељак наводи да су примљене неочекиване уплате на победу Лукаша Кубота и Андрее Хлавацкове против Давида Марера и Ларе Аруабарене, због чега су обустављене уплате пре почетка тог меча у недељу, у првом колу конкуренције мешовитих дублова. Лист је навео да су сви тенисери који су играли тај меч одбацили могућност о намештању.

Кубот и Хлавацкова су победили 6:0, 6:3. Они су рекли да их је Јединица за интегритет тениса испитала све о том мечу. Кубот је рекао новинарима да није приметио ништа неуобичајено.

"Дали смо 100 одсто у том мечу и верујем да су се наши противници трудили 100 одсто", рекао је Кубот и додао да ниједан играч не би требало да буде именован без доказа о неправилностима. Мареро и Аруабарена одбацили су тврдње о намештању меча.

Коментари / 0

Оставите коментар