"Избори потврда да смо на добром путу"

Одлука о изборима била је добра и доњета је у правом тренутку, јер једино на изборима можемо да се увјеримо да људи у Србији вјерују да земља иде у добром правцу, изјавио је премијер и лидер СНС Александар Вучић.

Србија 24.01.2016 | 14:56
"Избори потврда да смо на добром путу"

Вучић је, након разговора с делегацијом СДПС-а, рекао да СНС у изборе улази знајући да се суочава са најпрљавијом кампањом о којој новинарска удружења ћуте, под најтежим могућим условима, у којима се сваки дан најгоре лажи измишљају.

Премијер Александар Вучић изјавио је да се очекује значајан суфицит у буџету за јануар, те да ће се о новом повећању плата и пензија говорити крајем године.

Најављујући да ће кроз два дана бити отворена жељезничка станица Проком, послије 44 године колико је грађена, Вучић је поручио да је и то још једно обећање које је власт испунила рекавши да ће радови бити завршени до Светог Саве.

Упитан шта ће се догодити са Законом о ауторским правима, на чије су измјене фоторепортери имали значајне замјерке, одговорио је: Решаваћемо то да помогнемо фоторепортерима.

Још једном су новинари питали кад ће бити смијењен министар Братислав Гашић, а Вучић одговорио да ће бити како је већ најавио - до краја јануара.

У прилог томе навео је неколико примјера ноторних лажи, односно афера које су у посљедње вријеме пласиране с циљем да се докаже да је власт неуспјешна, те да је у земљи ситуација несигурна, на прагу хаоса, попут оне у Приштини.

Он је одбацио тезе да изборима жели да елиминише критике, јер, рекао је, све те афере нису ни настале на критикама, већ на најбруталнијим лажима.

Оцјенивши да не вјерује да ће лажи престати, рекао је да му праве критике не би биле проблем, те да ће бројкама и резултатима и даље да доказује да ради добро за земљу, иако свакога дана има бар пет насловних страна против себе, због чега, приметио је, не може да у неким ситуацијама не покаже да је повређен.

Подсећајући на лажи које су пласиране против њега, рекао је да је Лидија Удовички сведочила да никад није разговарала са Николом Петровићем и да је нико није рекетирао, нити тражио новац.

Он је додао да је у "политичком" дјелу свог исказа примјетила да је ЕМС монополиста, што је прокоментарисао речима: "Не, него ће приватно предузеће да буде монополиста", и додао да не схвата како неко можž+е да помисли да било која држава своје ресурсе може да препусти на монопол тек тако, било коме.

Вучић је подсјетио да су лагали и о логу СНС на ватерполо утакмици, али се испоставило да се лого на кратко појавио, али у један сат послије поноћи.

Премијер каже и да су лагали о томе да је СНС купила 5.000 карата за финале ватерполо првенства, што такође није тачно.

"По том питању сам захвалан Б92, јер су нехотице рекли да су карте продаване и да није било партијске куповине карата", рекао је Вучић.

"Једна лаж сустиже другу и никог није брига што су лагали", примјетио је.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

врс

24.01.2016 15:01

Вуцицу!!! ПОКУСАЈ И СВОГА ЉУБИМЦА "ВЕЛИКОГ ПАТРИОТУ" ДА УБИЈЕДИС ДА РАСПИСЕ ИЗБОРЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И ДА ПОТВРДИ "ЛЕГИМИТЕТ" ТИЈЕСНЕ СКУПСТИНСКЕ ВЕЦИНЕ У РС. И ДА ЈЕДНОМ ЗАВРСИМО КО СУ ИЗДАЈНИЦИ А КО ПАТРИЈОТЕ И КОМЕ НАРОД ВИСЕ ВИЈЕРУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

24.01.2016 21:16

ИЗБОРИ, АЛИ У ЦИЈЕЛОЈ БиХ.