Ватерполисти Србије - дочек, пријем код предсједника...

Шампиони: Људи мисле да смо роботи и ванземљаци! Живко Гоцић и Душко Пијетловић поручили су да им је пао велики терет са леђа после одбране титуле првака Европе и очекивања да ће сигурно бити шампиони. Председник Србије Томислав Николић састаће се за око сат времена са ватерполо репрезентацијом Србије. Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је ватерполистима Србије одбрану европског злата и победу над селекцијом Црне Горе у финалу шампионата. Селектор златних ватерполиста Дејан Савић остао је доследан после треће узастопне титуле првака Европе за Србију.

Остали спортови 24.01.2016 | 17:00
Ватерполисти Србије - дочек, пријем код предсједника...

Ватерполистима Србије приређен је свечани дочек испред Скупштине града Београда, коме је присуствовало више хиљада људи.

Златне "делфине" на традиционалном месту прославе успеха српских спортиста дочекало више хиљада људи , којима није сметала ни температура у минусу и мраз.

Окупљени су клицали златним "делфинима" после тријумфа над Црном Гором (10:8), а Андрија Прлаиновић добио је овације "МВП, МВП", алудирајући на титулу најбољег играча шампионата.

Навијачи су уз српске заставе, бакље и песму дочекали европске прваке, са којима су отпевали химну Србије, као и незваничну химну ватерполо репрезентације.

Ватерполисти Србије освојили су златну медаљу на Европском првенству пошто су у финалу пред 16.000 људи у Београдској арени победили Црну Гору са 10:8. Утакмици су присуствовали и ученици Математичке гимназије који су освојили медаље на Међународној олимпијади у Казахстану.

Окупљенима су се са балкона градске скупштине обратили ватерполисти, а капитен Живко Гоцић рекао је да Србија треба да буду поносна што има овакав тим.

"Деки (селектор Дејан Савић) нам је побегао, али бих захвалио навијачима на великој подршци и сјајном дочеку", рекао је у обраћању са балкона Скупштине капитен и најтрофејнији српски ватерполиста Живко Гоцић.

Златне ватерполисте су пре изласка пред грађане дочекали градоначелник Београда Синиша Мали, министар енергетике Александар Антић и министар привреде Жељко Сертић.

"Хвала вам од срца што нас бодрите", рекао је Гоцић, коме су навијачи скандирали "Узми Жиле евро-титулу", а томе су се прикључили и његови саиграчи.

Српски селектор Дејан Савић рекао је само једну реч: "Крај".

"Хвала што сте дошли. Знате који су наши снови, надам се да ћемо заједно да их досањамо", навео је Филип Филиповић.

"Све по старом што се тиче трофеја, али било је јако теско, па је утолико и сјајнија медаља. Цео турнир је био захтеван и напоран, са физичке и менталне стране. Људи мисле да смо ми роботи и ванземаљци, и да нам преостаје само да уђемо у базен и покупимо златну медаљу. Међутим, није баш тако", рекао је Гоцић после дочека испред Скупштине Града.

Капитен 'Делфина' одао је признање екипи због, како је навео, пакла у којем су били због превеликог притиска.

"Честитам мојим саиграчима и стручном штабу са нашим Буцком (селектор Дејан Савић) и Савезу. Издржали смо невероватан притисак, две недеље 'пакла', управо због тога што су нас прогласили унапред победницима и ништа друго није долазило у обзир. Успели смо то да пребродимо, поручио је најтрофејнији српски ватерполиста и додао да му је част што је капитен оваквом тиму", додао је Пијетловић.

Председник Србије Томислав Николић састаће се за око сат времена са ватерполо репрезентацијом Србије.

Председник ће се састати са нашим репрезентативцима у 18.00 сати, у згради Генералног секретаријата председника Републике, најавила је Служба за сарадњу са медијима.

Ватерполисти Србије ће се у Комбанк арени против селекције Црне Горе борити за трећу европску титулу у низу, укупно седму у историји.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је ватерполистима Србије одбрану европског злата и победу над селекцијом Црне Горе у финалу шампионата.

"Браво, шампиони! Хвала вам што сте нас још једном учинили поносним и доказали да је европски трон ваш! Била је привилегија гледати вас и подржавати. Хвала свима који су подржали наше шампионе и из Арене послали најлепшу слику Србије“, наводи се у честитки Удовичића.

Селектор златних ватерполиста Дејан Савић остао је доследан после треће узастопне титуле првака Европе за Србију.

'Делфини' су у великом финалу у Београдској арени поразили Црну Гору, а селектор 'Делфина' је, док су сви у хистерији славили и скакали у базен, мирно честитао играчима противничке екипе.

Када је започет 'златни европски низ', у Мађарској 2014, Деки Савић рекао је после победе над домаћином (12:7) 'веге' – што на језику наших северних суседа значи крај.

Годину дана касније, после још убедљивијег наступа на шампионату Старог Континента у Казању, где смо у финалу демолирали Хрватску (11:4), рекао је 'конец' – опет крај, овога пута на руском језику.

Није га било после велике победе на конференцији за штампу, али су га новинари стигли и успели из њега да извуку одговор у једној речи – крај.

Такође, најбољи тренер света нити једном није дозволио својим играчима да га заједно са њима увуку у базен, али – ко зна – можда се чува за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредног лета.

Коментари / 0

Оставите коментар