АО (Ж): А сад слиједи велики дерби, Шарапова - Серена!

Серена Вилијамс пласирала се у четвртину финала Аустралијан Опена лаганом победом над Маргаритом Гаспаријан – 6:2, 6:1. Марија Шарапова пласирала се у четвртину финала Аустралијан Опена тријумфом над Белиндом Бенчич у два сета – 7:5, 7:5.

Тенис 24.01.2016 | 13:00
АО (Ж): А сад слиједи велики дерби, Шарапова - Серена!

Прва тенисерка света и актуелна освајачица Ози Опена из САД није имала проблема да елиминише Рускињу, а за тријумф у два сета било јој је потребно свега 57 минута.

Ипак, почело је брејком Маргарите, али је Серена експресно узвратила, да би непуних пола часа касније, после нова два брејка, повела у сетовима.

НИ у другом није било превише узбуђења, а било је евидентно да Вилијамс игра тачно онолико колико јој је потребно. Ривалки је поново одузела сервис у четвртом гему, да би исто учинила још једном у самом финишу за лаганих 6:1 и пролаз међу осам најбољих.

Тамо је чека, још једна Рускиња, Марија Шарапова, која је имала нешто тежи посао против Белинде Бенчич.

Марија Шарапова пласирала се у четвртину финала Аустралијан Опена тријумфом над Белиндом Бенчич у два сета – 7:5, 7:5.

Био је ово први дуел 28-годишње Рускиње и њене десет година млађе ривалке из Швајцарске, а Марија је до славља стигла пре свега захваљујући управо већем искуству од Белинде.

У првом сету гледали смо нешто тотално карактеристично за женски тенис – после неколико мирнијих уводних гемова видели смо четири узастопна брејка, по два на обе стране. Шарапова је прву прилику да ривалки одузме сервис имала већ у првом гему, али је Бенчич успела да се извуче, а исти исход виђен је и приликом њеног другог сервиса.

Међутим, управо је она била та која је прва стигла до предности, искористивши већ прву прилику, да би Шарапова одговорила истом мером. После готово пресликане ситуације, Марије је успела да поведе 5:4 и затим натера ривалку да спасава две сет лопте.

Оно што што јој је пошло за руком у 10, није и у 12 гему јер је Рускиња овога пута претворила другу шансу за сет у вођство.

Није то превише утицало на игру млађане Бенчич, која је запретила већ на старту другог дела игре, који нам није донео ни делић узбуђења као први.

Имале су обе тенисерке спорадичне прилике да створе осетнију предност, али правих узбуђења није било све до самог финиша сета, испоставиће се и меча. Маша је са нуло стигла до предности од 6:5, да би помоћу хок-аја (хаwк-еyе) претворила другу меч лопту из неизнуђене грешке у коначни тријумф.

 

понедељак:
Анђелик Кербер – Аника Бек
Медисон Киз – Шуаи Женг
Викторија Азаренка – Барбора Стрицова
Јоана Конта – Екатарина Макарова

Коментари / 0

Оставите коментар