Умјесто од живота дјевојчица се опростила од анорексије

Поремећаји у исхрани су веома распрострањени у нашем друштву. Са нереалним очекивањима света, измењене и извајане фотографије које се налазе у свимчасописима, људи прибегавају крајностима.

Свијет 21.01.2016 | 22:33
Умјесто од живота дјевојчица се опростила од анорексије

Са само 14 година, Џема Вокер имала је и анорексију и булимију. Ова два тешка поремећаја у исхрани не треба олако схватати, а у случају Џеме, биле су опасне по живот.

Са само 29 килограма са 14 година, Џеминим родитељима лекари су рекли да ће живети само 48 сати уколико не прими хитну медицинску помоћ. Њен отац имао је ужасан задатак да је провера свако јутро да ли још увек дише, нешто за шта смо сигурни да ниједан родитељ не би желео да ради.

7 година касније, Џема је направила изузетан опоравак и поделила је онлајн своје фотографије у нади да ће помоћи другима да се изборе са овом болести.

Џема је имала само 29 килограма!



Џемини родитељи били су сломљени због стања у којем је њихова ћерка. Током свих 7 година опоравка, Џема је била примљена у болницу 3 пута. Једном у хитну службу, док су друга два пута била дугорочно психијатријско лечење.

Иницијални процес опоравка био је поприлично трауматичан и комплетних 180 степени од њеног претходног стања.


Током опоравка, она је често патила од опсесивног преједања које је изазвало да једе обилне количине хране у једном оброку. У чак 20 минута, Џема је могла да конзумира 6.000 калорија што би изазвало да се онесвести и да халуцинира. У року од 7 месеци, Џема је имала 40 килограма. Људи су веровали да је превазишла анорексију и да је здравија, али она тврди да јој је тада било најгоре. Отишла је од потпуног недостатка исхране до масовног уноса хране.

Џему је отац убедио да напише опроштајно писмо анорексији. Она је оставила коверат у својој доњој фиоци 6 година и тек га је послала у децембру 2014. године.

7 година касније, Џема се напокон нормализовала и потпуно опоравила. Она се захваљује својим родитељима речима "Имам и моје дивне родитеље којима сам захвална, они су буквално прошли све са мном, тек сада схватам како невероватне, родитеље пуне љубави ја имам. Ја сам најсрећнија сада, то је невероватан осећај."

Она сада прославља свој опоравак са 22 године, као и покретање бизниса са производима за лепоту. Њена прича је заиста емотивна и инспиративна. надамо се да заиста може да помогне онима који пролазе кроз сличне ствари.

(Диплy)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

21.01.2016 21:43

Тешко је данас дјецу васпитати када више Родитељи на своју дјецу не смију ни глас да повисе а камо ли да дјете ударе прутом да би оно било здраво у вјери и своме пинашању!

ОДГОВОРИТЕ