Растанак уз шољу чаја: Ненад Маринковић напустио Партизан!

Крилни нападач споразумно раскинуо уговор са црно-белима, али остаје у Суперлиги.

Фудбал 22.01.2016 | 21:30
Растанак уз шољу чаја: Ненад Маринковић напустио Партизан!

Заврши се и други мандат Ненада Маринковића у Партизану. Уз шољицу чаја и "чашицу" разговора са спортским директором Ивицом Илиевим, крилни нападач је у пријатељском амбијенту стадиона у Хумској 1 споразумно раскинуо уговор са црно-белима. Шест месеци пре истека сарадње.

Како сад ствари стоје, његова нова дестинација биће Вождовац. Прецизније, вратиће се у клуб у коме је као позајмљен играч провео минулих шест месеци.
"Никад не бих дозволио себи да будем на терету Партизану. Чак бих ишао и на своју штету, ако је то у интересу мог клуба. А ово је средина у којој сам фудбалски стасао и заиста немам ниједну ружну реч. Памтим само лепе детаље. Уосталом, ево како се растајамо, уз чај", помирљиво ће Ненад Маринковић (27), некада велика нада Парног ваљка, својевремено најмлађи капитен у његовој историји.

Маринковић се у августу 2014. на захтев тадашњег тренера Марка Николића вратио на Топчидерско брдо, међутим, није успео да се избори за значајнију минутажу. Прошле сезоне одиграо је десет утакмица и постигао један гол, да би 31. августа отишао на шестомесечну позајмицу у Вождовац. Тренера Братислава Живковића и људе из клуба је после 13 утакмица, три гола и две асистенције, убедио да може да игра за Змајеве, који би колико сутра требало да добију вредно појачање.
"Ненад Маринковић је прави војник клуба. Никад ништа нажао црно-белима није урадио, па нећемо ни ми њему. Желели смо да му изађемо у сусрет и овим гестом то потврђујемо. Раскинули смо сарадњу споразумно и растали се у сјајним односима, ценећи све што је урадио за Партизан. Начин на који одлази из клуба, као што су то пре њега учинили Петар Грбић и Стефан Бабовић, потврђује да је ово фамилијарна средина и да смо, заправо, једна велика породица", рекао је Ивица Илиев, спортски директор Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар