Партизан мора да се ријеши 20 играча: Ко иде, а ко ће на позајмице?

Тренера црно-белих Ивана Томића чека захтеван посао до поласка на припреме.

Фудбал 22.01.2016 | 23:45
Партизан мора да се ријеши 20 играча: Ко иде, а ко ће на позајмице?

Мораће да раде маказе. Нови тренер Партизана Иван Томић имаће и те како захтеван задатак почетком наредне седмице: да постојећи играчки кадар малтене – преполови.

Црно-бели тренутно, што под професионалним уговорима, што на тренинзима првог тима, имају чак 47 играча, а без обзира на то хоће ли до поласка на припреме успети да ангажују везисту Сејдубу Суму (Слован) и Филипа Стојковића (Чукарички) јасно је да за све нема места у авиону који ће их наредног уторка пребацити на Кипар, где ће се уигравати за други део сезоне.

С обзиром на то да је за, како то тренери воле да кажу, функционалан тренинг, довољно 25 играча, уз напомену да ће их пут Никозије кренути вероватно 28, извесно ће доћи до значајног краћења постојећег списка, који је постао прегломазан између осталог и због тога што су четворица играча ангажована, двојица се вратила са позајмица, а чак десеторица прикључена из Телеоптика и млађих категорија.

Најлакши, уједно и најпрофитабилнији, начин да се прегломазан играчки кадар смањи на оптималан број су трансфери. Црно-бели желе ове зиме да продају Андрију Живковића, од кога и очекују највећу зараду, међутим, у овом тренутку препрека реализацији било каквог посла је накарадан уговор склопљен за време мандата бивше управе и противљење оца светског првака који жели да сачека лето и тек онда, без обештећења за Парни ваљак, а за више новца за себе, крене пут иностранства.

Дозволу да иду преко границе имају још голман Живко Живковић (заинтересован белгијски Стандард и дански Архус), десни бек Иван Бандаловски (тренутно без понуде), његове колега са супротног краја терена Немања Петровић и Никола Лековића (на позајмици из Лекије, помиње се могућност да каријеру настави у БАТЕ Борисову), Никола Нинковић (на листи жеља три клуба из Серије А), Стефан Ашковски (вратио се са позајмице из Новог Пазара), Ненад Маринковић (истека позајмица Вождовцу) и Абубакар Оумару (Кина).

Други вид растерећења тима, можда и буџета, су одласци појединаца на каљење у српске клубове. За такав аранжман пројектовани су Небојша Косовић, Немања Главчић и помало изненађујуће Никола Трујић, с тим да они, засад, одбијају такву могућност. Овој групи ваља додати и појединце прикључене из Телеоптика, Миладина Стевановића и Мирослава Богосавца, који ће, уколико се не изборе за останак у првом тиму можда бити враћени у филијалу,а можда добити прилику да „ојачају“ у неком суперлигашком или прволигашком клубу.

У односу на први део сезоне, припреме са Партизаном у 2016. почели су летос суспендовани везисти Иван Петровић и Предраг Лука. Клуб би трек требало да одлучи да ли они остају у екипи, као њени пуноправни чланови, као и да ли ће Елиомару Силви, коме је истекла позајмица Јавору, пронаћи нови клуб или га вратити у Ивањицу. Бразилцу уговор истиче у јуну.

На Кипар неће путовати штопери Милош Остојић и Грегор Балажиц, јер се опорављају од тешких повреда и операција, док ће Иван Томић тек морати да се изјасни шта ће бити са седморицом тинејџера пребачених из омладинске школе (Јовичић, Бошњак, Младеновић, Нишић, Бирманчевић, Јовановић, Влаховић), а уједно у договору са клубом процени како ће се даље развијати четворица момака (Дамњановић, Перишић, Чађеновић, Грбовић) са којима је летос оверена професионална сарадња.

Дани одлуке у Хумској 1.

Коментари / 0

Оставите коментар