АО - Хероина ИИИ дана: Рускиња која је постала Аустралијанка!

Дарија Гаврилова је Аустралијанка? Од када, зар није Рускиња? Вероватно се велики број заљубљеника у тенис управо то питао последњих дана.

Тенис 20.01.2016 | 23:00
АО - Хероина ИИИ дана: Рускиња која је постала Аустралијанка!

Гаврилова је наша хероина трећег дана Аустралијан Опена, захваљујући њеном тријумфу над Чехињом Петром Квитовом са 6:4, 6:4. 21-годишња аустралијска тенисер је тако узела четврти ‘скалп’ тенисеркама из првих десет на свету у последњих годину дана и наставила сјајан низ започет почетком године.

Под аустралијском заставом, Гаврилова је заједно са новим сународником Ником Кирјосом покорила Хопман куп, а у истом ритму је наставила на првом Грен слему сезоне. У Мелбурну се први пут у каријери пласирала у треће коло неког Грен слема сезоне.

“Пре овог меча била сам уверена да могу да победим Петру. Знала сам да нема довољно мечева у ногама, није играла уопште пре Аустралијан Опена. Мирније сам ушла у овај меч него у неке претходне на Грен слемовима, знала сам да имам шансу и сада сам узбуђена пред следећи меч”, истакла је Гаврилова.

Наредни меч Гаврилову чека у петак, а ривалка ће јој бити Францускиња Кристина Младеновић. О том сусрету ћемо неком другом приликом, а сада се враћамо на то зашто је Гаврилова одлучила да постане Аустралијанка. Разлог је једноставан, у питању је била љубав.

Гаврилова је пре пет година почела да се забавља са младим аустралијским тенисером Луком Савиљом, победником два Грен слема у јуниорској конкуренцији. Упознали су се на јуниорском Дејвис купу пре пет година у Мексику, али је први долазак у Мелбурн неколико година касније био тренутак када се заљубила у Аустралију.

“Много јој се свиђа овде. Јесте да је живот у Мелбурну живахан, Москва је по томе на потпуно другом нивоу. Време је овде сјајно и зима није ништа у поређењу са оном у Русији. И даље воли да иде у Европу, Москву посебно, да посећује пријатеље и породицу, али овде је њен дом”, рекао је Савиљ.

Управо на Аустралијан Опену, Гаврилова се први пут квалификовала за прво коло неког Грен слема, а то је било 2013. године, када је елиминисана у другој рунди. Први пут је за своју нову домовину играла на Хопман купу, нешто више од месец дана пошто је постала аустралијска држављанка. На Аустралијан Опену је тако имала још један деби, бар што се тиче Грен слемова.

“Себе гледа као Аустралијанку, има заставу поред свог имена. На Хопман купу се пробила као Аустралијанка, остварила је добар резултат и сада има шансу да настави у истом ритму на Ози Опену”, истакао је дечко аустралијске тенисерке.

После елиминације Саманте Стосур, Гаврилова је најбоље пласирана Аустралијанка у жребу Аустралијан Опена. Подршка навијача јој је зато загарантована, а да ли ће је искористити и против Младеновићеве, као у дуелу са Квитовом, видећемо у петак.

Коментари / 0

Оставите коментар