Србија остала без "Министра одбране"!

Најбољи српски рукометни голман Дарко Станић, после елиминације у првој фази шампионата Европе у Пољској, одлучио је да заврши репрезентативну каријеру.

Остали спортови 21.01.2016 | 08:20
Србија остала без "Министра одбране"!

"Када сам одлазио прошли пут, тражио сам одмор, како би на све погледао из другог угла. Вратио сам се јер су људи мислили да могу да помогнем, али и зато што имам осећај, дужност и то волим. Отишао сам природним путем, ово је мој званични опроштај. Дао сам што сам имао. Не видим да то моје давање нешто мења на терену у овом тренутку. Треба да додје неко други са новом енергијом и неком новом искром", изјавио је Станић за сајт Рукометног савеза Србије (РСС).

Најзаслужнији за освајање сребрне медаље на првенству Европе у Београду 2012, када је добио надимак "Министар одбране", истакао је да је његова репрезентативна каријера била болна, тешка, али и слатка.

"Када се бориш за државу, када су порази, када је много пораза, а мало победа, то мораш да трпиш достојанствено. Сама битка и улог у тој бици је сам по себи вредан. Без ње бих се тек осећао празно. Тај пораз, опет, испуњава", поручио је 38-годишњи чувар мреже.

Станић је каријеру почео у родном Мојковцу, потом је бранио за Ловћен, Црвену звезду, Копер, металург, Битигхајм и Рајн Некар Левен.

Коментари / 0

Оставите коментар