Индијац преузео "Крајина осигурање"

Нови власник “Крајина осигурања” из Бањалуке, Индијац Навеен Аггарwал, и званично је преузео ово осигуравајуће друштво. На ванредној сједници Скупштине акционара „Крајина осигурања“, која је јуче одржана, именован је Управни одбор друштва на чијем челу се налази управо Аггарwал, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 20.01.2016 | 16:42
Индијац преузео "Крајина осигурање"

Члан Управног одбора „Крајина осигурања“ и директор Адвокатске фирме „Сајић“ Александар Сајић потврдио је за ЦАПИТАЛ да је на јучерашњој Скупштини акционара усвојен нови статут друштва, именован нови УО те усвојен план пословања за ову и наредне три године.

„ У „Крајина осигурању“ више није већински државни капитал, тако да се ово друштво морало организовати у складу са захтјевима Закона о привредним друштвима Републике Српске, а не као што је било до сада у складу са Законом о јавним предузећима. То, између осталог, значи да више не постоји надзорни одбор као орган управљања у друштву. С тим у вези, након што је усвојен Статут предузећа, НО у досадашњем сазиву је разријешен, а именован је УО на чијем челу ће бити Навеен Аггарwал“, рекао је Сајић и додао да, осим њих двојице, УО „Крајина осигурања“ има још три члана и то два из Индије и једног адвоката из Адвокатске фирме „Сајић“.

Сајић није могао да каже да ли ће бити именован нови директор или ће на тој функцији и даље остати садашњи директор Мила Громилић.

„Ништа се још увијек није промијенило у вези са досадашњом управом. Директорица и три извршна директора и даље остају на својим позицијама, а до када ће то бити и шта ће бити заиста не знам. Вјероватно ће у наредних неколико дана бити одлучено о томе“, казао је Сајић.

Истакао је да у припреми плана пословања, који је усвојен на Скупштини акционара, нису учествовали нови акционари и да ће он вјероватно претрпјети неке измјене.

Навеен Аггарwал је директор фирме С&А Цапитал Инвестментс (САЦИ) регистроване у Београду. Он је докапитализацијом „Крајина осигурања“, вриједном 6,9 милиона марака, половином децембра прошле године постао већински власник овог друштва у којем је до тада већински удио имала Република Српска.

„Крајина осигурање“ се суочавало са великим проблемима у пословању, а према налазу ревизије у 2014. години за покриће техничких резерви недостајало им је чак 4,2 милиона КМ.

Извор: Цапитал

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Милос

20.01.2016 16:15

Само јос да продају и дусу овог народа.Све друго су продали.Срам их било.Ниста нису знали да развију,просире,него све продасе! Ста би било да су наси дједови тако радили!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

20.01.2016 16:22

Па није Индијац луд да остави ту управу и ту директорицу која ту није никада требала ни присмрдити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

20.01.2016 16:23

Е нека вала само још да растјера багру цуј 3 директора и главна им директорица бозе сачувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

20.01.2016 16:55

Значи, стижу индијанци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

29.01.2016 17:06

Куповина је превара. Ције је паре донио индијац. Уплатио паре, а неце да плаца обавезе.Ста адвокат зна о осигурању. За једну годину дана слиједи стецај и продаја имовине. Радници нека буду сретни сто су и до сада радили. Пропаст фирма јури као цунами од када је стигао Индијац.

Name

лоло

20.01.2016 17:28

Затребало Додику за нове фелуге а Зељки за сминку. Ста ли је следеце сто це продати? Не знам ста висе и има, бице да су сад зене на реду, да поцну да се баве најстаријим занатом, и преокрену ситуацију. Потребно је само донијети нови закон о курвању, тако су ми рекле неке зене које...хм, неце да раде мимо закона, хм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

20.01.2016 18:20

Још чапркају зрно по зрно, гдје год да ста нађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

20.01.2016 19:39

Та Громилићка је велики сплеткарош а још већи криминалац. Покраде жена за осам година равно осам милиона КМ резерви и изгуби све веће клијенте. Зато сад има по стан у Београду и Новом Саду и више пословних простора у Бања Луци. Само такви могу упропастити здраву фирму. Зато хитно СИПА треба наствити истраге о криминалум ове жене започете 2013. године, кад је све зауставио Горан Зубац. Жао ми је радника који ће остати без посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоx

20.01.2016 20:31

Нека погледају мало и Сарајево осигурање...све зиво покрали