Ђилас: Организацију турнира за ОИ смо платили 2,5 милиона евра!

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је да је организација квалификационог турнира за Рио плаћена два и по милиона евра.

Кошарка 22.01.2016 | 08:20
Ђилас: Организацију турнира за ОИ смо платили 2,5 милиона евра!

Светска кошаркашка федерација у уторак је објавила да ће “Комбанк арена” бити домаћин једног од три квалификациона турнира за Олимпијске игре, уз Филипине и Италију, а комплетна организација ће коштати око 3,2 милиона евра. Добијање турнира је већ покривено из републичког буџета, док ће остатак покрити спонзори, открио је Ђилас.

“Овога пута је победио спортски критеријум у односу на новац”, нагласио је Ђилас, “Два и по милиона евра смо понудили, а минимум је било два милиона. Неке земље су понудиле дупло више, а нису добиле домаћинство. Тај износ средстава је огроман, у рангу је износа да смо домаћини група на Европском првенству 2017. године”.

Први човек српске кошарке је открио и како ће бити финансирана организација турнира.

“Поштанска штедионица је већ пренела новац – два и по милиона који ће бити рефундирани из буџета Републике Србије. Додатни трошкови су још смештај екипа, транспорт по граду и остало, а наша процена је да нам за то треба 700.000 евра, које ћемо вероватно покрити спонзорским уговорима”, открио је Ђилас.

Квалификациони турнир биће одржан од 4. до 10. јула у “Комбанк арени”, са само победник ће изборити место у Рио де Жанеиру. Жреб за квалификационе турнире је на програму 26. јануара, а због пласмана на ФИБА листи Србија не може да се састане са Грчком и Француском, односно Италијом и Филипинима, који организују преостала два турнира.

“Цене карата ћемо одредити наредних дана, најјефтиније ће бити 400 динара и биће их довољно. Да се ово одржава у некој другој земљи, они би само од карата покрили средства за котизацију”, рекао је Ђилас.

Ђилас је истакао да посебну захвалност за добијање организације дугује премијеру Србије Александру Вучићу.

“Хвала премијеру Вучићу на свему. После освања четвртог места, када смо отишли код њега на пријем, питао је како можемо у Рију, ми смо му рекли за квалификације и да то кошта два милиона евра. Он је рекао: ‘Урадите то’. Огроман посао смо урадили, захвалио бих се и министру спорта и омладине Вањи Удовичићу”, истакао је Ђилас, који се такође захвалио и генералном секретару ФИБА Патрику Бауману.

Коментари / 0

Оставите коментар