Теодосић: Показаћемо да смо земља кошарке!

Капитен српских кошаркаша Милош Теодосић рекао је да га је обрадовала вест да ће Београд бити домаћин једног турнира квалификација за Олимпијске игре у Рију.

Кошарка 21.01.2016 | 22:30
Теодосић: Показаћемо да смо земља кошарке!

Централни борд ФИБА одлучио је у уторак на састанку у Женеви да Србија, односно Београд, буде један од домаћина три квалификациона турнира.

“Обрадовала ме вест да је Србија домаћин квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рију, јер мислим да тиме имамо веће шансе за успех, односно одлазак у Бразил”, рекао је Теодосић.

Квалификациони турнир биће одржан од 4. до 10. јула у “Комбанк арени”, са само победник ће изборити место у Рио де Жанеиру.

“Нема сумње да ћемо имати пуну подршку ‘Арене’ у Београду и самим тим предност у односу на ривале. Србија је земља кошарке и уверен сам да ћемо то показати и на трибинама и на паркету. Хвала свима који су заслужни што смо добили домаћинство”, рекао је Теодосић.

Квалификације за пласман у Рио играће Србија, Италија, Француска, Грчка, Чешка, Канада, Мексико, Порторико, Нови Зеланд, Иран, Јапан, Филипини, Сенегал, Тунис, Ангола, Хрватска, Летонија и Турска.

Жреб за квалификационе и олимпијске турнире биће одржан 26. јануара.

Коментари / 0

Оставите коментар