Новак: Ако му је дан, Сепи може свакога да намучи!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је веома задовољан пласманом у треће коло Аустралијан Опена, где га чека Италијан Андреас Сепи.

Тенис 21.01.2016 | 21:00
Новак: Ако му је дан, Сепи може свакога да намучи!

Ђоковић је у другом колу првог Грен слема сезоне победио младог Француза Кентина Алиса са 6:1, 6:2, 7:6 (7:3).

“Мислим да сам одиграо добар меч. Трећи сет је био неизвестан, водили смо велику борбу. Свака му част како је одиграо, сервирао је одлично”, рекао је Ђоковић.

“У тај-брејку сам задржао присебност и играо сам солидан тенис. Он је снажан тенисер, има одличан форхенд, био је агресиван сваки пут када је добио прилику за то. Имао је одличне ударце и заслужио је аплауз на крају меча”, додао је српски тенисер.

Ђоковић је истакао да верује у себе пред дуел са Сепијем, али да је свестан да га чека тежак посао.

“Прошле године је победио Федерера у трећем колу. Заслужује поштовање због тога колико година је већ међу 30 најбољих. Воли да игра овде, не осећа притисак на великим турнирима. Играо је много пута на највећим теренима са најбољим играчима на свету. Очекујем да ће дати све од себе да би победио, сигурно ме чека тежак меч, а ја ћу морати да зарадим своје поене. Морам да будем спреман за размене удараца, биће то физички меч. Али, с обзиром на то како играм, верујем у своју игру”, нагласио је Новак.

Први рекет света је до сада одиграо 11. међусобних дуела са Сепијем и остварио је све победе. Њихов најзанимљиви сусрет виђен је на Ролан Гаросу 2012. године, када је Италијан водио са 2:0 у сетовима, али је Новак на крају славио са 4:6, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, 6:3.

“Био сам близу пораза на том мечу, он је водио 2-0 у сетовима, али сам успео да преокренем. Он је искусан играч, чврст је са основне линије, а ако му је дан, може да намучи све најбоље на свету. Увек ће вас терате да одиграте још један ударац, веома је брз, а овде су терени веома брзи и мислим да му се то свиђа, има добар ритам. Потрудићу се да му то не дозволим. Тренирали смо заједно између сезона, али се надам да ћу одиграти најбоље што умем”, рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар