Пјонгјанг ће платити високу цијену

Званичници САД и Јужне Кореје саопштили су да ће Северна Кореја платити високу цену због нуклеарне пробе почетком месеца.

Свијет 20.01.2016 | 10:00
Пјонгјанг ће платити високу цијену

Заменик америчког државног секретара Антони Блинкен борави у посети Јужној Кореји, где се заложио за оштрије санкције против Пјонгјанга.

Агенција АП је навела да је кључно да ли ће Кина подржати такав став.

На почетку састанка са министром спољних послова Јужне Кореје, Блинкен је рекао да је постигнута сагласност о неопходности "веома јасног и веома снажног међународног одговора".

Блинкен је навео да Сеул и Вашигтон по том питању блиско сарађују са Саветом безбедности Уједињених нација.

Министар спољних послова Јужне Кореје Јун Бјунг-се је рекао да је време да међународна заједница буде уједињена да би се Северна Кореја суочила са последицама због нуклеарне пробе.

"Ово је Северна Кореја против међународне заједнице", истакао је он.

Неименовани дипломата је прошле недеље изјавио да Савет безбедности УН припрема резолуцију о пооштрењу санкција против Северне Кореје, као одговор на тврдње званичног Пјонгјанга да је 6. јануара успешно тестирао хидрогенску бомбу, чак и ако се покаже да су те тврдње неистините.

Дипломата је истакао да се свих 15 чланица Савета безбедности слаже да Северна Кореја не треба да поседује нуклеарно оружје.

Савет безбедности је оштро осудио пробу хидрогенске бомбе као очигледно кршење претходних резолуција УН.

Северна Кореја је саопштила да је извела пробу хидрогенске бомбе, али стручњаци сумњају да је до тога заиста дошло и поручују да је у питању атомска бомба слична онима које је Северна Кореја тестирала претходна три пута.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

модрицанин

20.01.2016 09:34

Како сад нуклеарна то јест хидрогенска бомба кад су неки дан тврдили да је снимак лажан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.01.2016 09:57

"Политичари" цијелиг свијета су обични ЛАЖОВИ и упамти то једном за увијек!

Name

Јој

20.01.2016 12:03

Михајло требао си да нагласиш да то посебно важи за наше политичаре !!!

Name

Црни

20.01.2016 09:43

Пинг понг надрљо си

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

20.01.2016 13:19

Могу ли ови амери бар два дана исту причу причати час није била проба час јесте.Што их не нападнете па да видимо или јест или није.Треба ту мало више петље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

20.01.2016 15:18

За Америку није проблем Америка ратује у читавом свијету и не осјећа унутрошње кризе народ им живи нормално а што се тиче овог скучаја има друга страна Кореје коју ће Америка мало само да погура и то је то .

ОДГОВОРИТЕ