ЕП: "Поносан сам на тим, нисмо никога обрукали"!

Селектор ватерполисткиња Србије Владимир Бајковић изјавио је да остаје жал што његова екипа није изборила пласман у четвртфинале Европског првенства.

Остали спортови 20.01.2016 | 09:00
ЕП: "Поносан сам на тим, нисмо никога обрукали"!

Он је рекао да је и поред тога поносан на своје играчице због приступа утакмици с Француском.

"Француска већ годинама игра Светску лигу, тренира јако, види се да је професионалан тим, а ми још увек не можемо да се примакнемо том нивоу. Пре овог шампионата нисмо имали такмичарске и јаке утакмице, тако да је са овим аматерским тимом овај резултат добар. Жао ми је што је испуштена победа и велики подвиг, међутим, пресудила је њихова физичка спрема и искуство", рекао је Бајковић.

Србија је у Београдској арени поражена са 6:7 у утакмици последњег, петог кола Групе Б Европског првенства. Екипи Владимира Бајковића за пласман у четвртфинале била је потребна победа.

"Поносан сам на свој тим, јер су у овом мечу пружиле више од онога што могу. Биле су инспирисане амбијентом у Арени. Заиста, мислим да нико није очекивао овакве резултате пре почетка првенства... Мислим да никога нисмо обрукали. Надам се да ћемо након овога имати континуитет у раду и да ћемо створити ширу базу. Уколико не, плашим се да ће доћи нека прошла времена", рекао је Бајковић.

Ватерполисткиње Србије истакле су да су пружиле максимум на овом Европском првенству, иако су након данашњег пораза биле видно разочаране.

"Нисмо одиграли како смо се договорили, пре свега у одбрани... Напад као напад. Тешко, али резултат је такав какав је. Мислим да смо могле боље, али, Боже мој. Честитке Француској", рекла је капитен Драгана Ивковић.

Репрезентативка Јована Пантовић казала је да се у будућности нада бољим резултатима Србије.

"Добро смо отворили утакмицу. Желели смо победу, ипак, посустали смо и неке сегменте нисмо добро одиграли. Француска је јак тим, који већ годинама игра Светску лигу. Надам се да ћемо у будућности постизати боље резултате и да ће целокупна ситуација бити много боља", рекла је Пантовићева.

Најефикаснија играчица утакмице, 15-годишња Лара Лука, оценила је да је Србија одиграла веома добру утакмицу.

"Јесте, пораз и елиминација тешко падају, међутим, од почетка до краја смо одиграле јако и борбено против сјајне Француске. У завршници нисмо имали среће, али шта да радимо", рекла је Лука.

Ватерполисткиње Србије играће у петак у Београдској арени од 13.30 за девето место с репрезентацијом Португала.

Коментари / 0

Оставите коментар