Троицког инспирисао Хјуит: Нисам паничио на 0-2!

Виктор Троицки исткао је да га је на два сета заостатка у првом колу Аустралијен опена инспирисала прича Лејтона Хјуита о његовим преокретима током каријере.

Тенис 20.01.2016 | 08:20
Троицког инспирисао Хјуит: Нисам паничио на 0-2!

Српски тенисер је губио 2-0 и заостајао брејк у петом сету, али је успео да савлада Данијела Муњоса де ла Наву у Мелбурну.

"Гледао сам скоро документарац о Хјуиту што су направили за његов крај каријере. Било је интересантна прича о томе колико се пута враћао после 0-2. Рекао је нешто веома занимљиво, да никад не размишљаш да је напорно, да мораш одмах да добијеш три сета, него идеш поен по поен, гем по гем и онда размишљаш о следећем. Тако ствари долазе на своје. Тако сам и кренуо. Направио сам брејк и опустио се. Размишљао сам о томе заиста, помогло ми је доста. Осетио сам и мали пад и код њега, знао сам да неће моћи тим темпом и да сервира и да игра са основне линије. То ми је помогло. Мало сам освежио главу. На 2-2 сам већ осетио да он пада, а ја се дижем. Иако сам имао брејк мање на почетку петог сета осетио сам да сам јачи физички и да би требало да довршим меч", рекао је Троицки.

Троицки је у четвртом сету спасао две меч лопте ривала, да би у петом искористио своју тек осму шансу да реши дуел.

"Нисам осећао панику, дешавају се те ствари. Он је имао две меч лопте, ја осам, па бих радије овако, да припустим толико прилика али да добијем. Било је напето до краја, на 5:2 сам имао 0-40, али иако сам заостајао брејк осећао сам да се подижем, а он пада психички", додао је наш тенисер.

Троицки је на Аустралијен опен стигао као шампион Сиднеја, а осим кратког периода за припрему на Мелбурн, није успео довољно ни да скаутира ривала.

"Чињеница је да сам дошао касно и да се нисам најбоље адаптирао на терене у Мелбурну. Слично је, али опет другачије него у Сиднеју. Противник ме много изненадио, нисам знао ништа о њему. Знао сам да је дуго био на Челенџер турнирима где је играо добро и да се пробио тек сада. Ово што је сада показао је био веома добар тенис. Сервирао је сјајно, прва два сета поготово. Са основне линије је играо веома офанзивно, веома је брз, талентован је", рекао је Троицки.

Де ла Нава је оба сета освајао раним брејковима, али је пао у наставку дуела и дозволио Србину да се врати у игру.

"Био сам и изненађен и уморан од прошле недеље, а опет и дуго чекање на меч ме изморило па сам изашао мало неспреман да кренем агресивно. Нисам играо најбољи тенис, а опет он ме изненадио његовом игром и самим тим је било прилично напето. Био сам на ивици пораз, али сва срећа преокренуо сам. Тако то иде, некад водиш, близу си да завршиш меч, не добијеш, али се опет врати. Сада се мени вратило па сам ја добио готово изгубљен меч", рекао је 26. играч света.

У другом колу Троицки ће играти против Тима Смичека, 108. тенисера на АТП листи из САД.

"Физички немам никаквих проблема, уморн јесам, али могу да се одморим до следећег меча. Имам дубл сутра, играмо увече против Хјуита и Грота, али сингл ми је приоритет. Мислим да имам довољно времена. Можемо рећи да сам опет фаворит у другом колу, али знам добро Смичека, игра добро на тврдим подлогама, може да буде незгодан. Наравно, све ће зависити од мене и како ћу играти. Ако будем офанзиван као у Сиднеју биће све у реду", закључио је Троицки.

О намештању у тенису?

"Није то ништа велико, док се не појаве чињенице и докази, тада ће бити скандал, али тренутно само медији праве велику ствар од ничега. Ако постоје такви играчи онда би АТП и ТИУ (Јединица за тениски интергитет) требало да саопште имена. Сада су све само гласине, глупа прича за наш спорт", рекао је Троицки који је на питање да упореди са својом ситуацијом за допинг истакао да су до потпуно другачије приче и околности.

Коментари / 0

Оставите коментар