Произвели алкохол који не изазива мамурлук?

Научници из Сјеверне Кореје тврде да су изумили први алкохол који не изазива мамурлук, додајући и то да су они који су га пробали завољели, јер их чини, како тврде, "углађеним".

Свијет 19.01.2016 | 13:40
Произвели алкохол који не изазива мамурлук?

Пиће је направљено од екстракта биљке гинсенг, коју су званичници из Пјонгјанга претходно означили као "еликсир живота", а за ту биљку шпекулисано је, али никад потврђено, да је лијек за САРС или АИДС.

Пиће названо Корyо Лиqуор, направљено је у фабрици Таедонгганг Фоодстуфф. Научници су на производњи тог алкохола радили годинама, како би замијенили алкохол у шећеру са спаљеном рижом.

Сада су објавили да је процес успјешан те су додали да су након година рада на другачијим формулама коначно избацили "неугодно горак окус", а откриће до којег су дошли, како тврде, је сензационално - њихово пиће не изазива мамурлук.

"Корyо Лиqуор, који је направљен од шест година старе биљке Каесонг Корyо Инсам (гинсенг) - познате по својој посебности у медицини, снажно цијене стручњаци и љубитељи 'капљице више' јер не узрокује мамурлук", извијестио је часопис Пјонгјанг Тајмс.

Но, тврдње да ово пиће не изазива мамурлук су нашироко исмијаване и стручњаци наводе да не постоји алкохолно пиће које не може одвести у мамурлук уколико се претјера у количини уноса у организам.

Директор истраживања из компаније Цхосон Еxцханге Андраy Абрахамиан, који подржава сјевернокорејске подузетнике кроз бизнис и економију, доводи у питање ово алкохолно пиће.

"Постоји неколико квалитетних пића направљених у Сјеверној Кореји, но у моме искуству не постоји таква ствар попут пића 'без мамурлука' било гдје у свијету", рекао је за Гуардиан.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

19.01.2016 12:48

Нису они пробали сљивовицу, праву! Не ону сто Милини лијевцани праве! На тону сљиве, 150 кг. сецера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро примијећено

19.01.2016 13:48

Тачно, ја правим шљивовицу од крајишке планинске црне шљиве, без грама шећера у кому. Нема мамурлука доказано. Све природно, нема хемикалија. Једино, неће нико да је купи јер је наводно скупа. флаширано, 15КМ/лит. Сви дакле хоће брљу. И мамурлук. Овај народ највише на свијету воли корупцију и мамурлук.

Name

xx

19.01.2016 12:53

Напијес се пар пута и нема маморлука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

19.01.2016 16:54

Под каквим је то дрогама ?

ОДГОВОРИТЕ