"Није лоше да менаџер УКЦС буде моја жена"

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић гостјући у Дневнику ТВ1, поред осталог се осврнуо и на случај спајања Опште болнице "Абдулах Накаш" и Универзитетског клиничког центра Сарајево.

Босна и Херцеговина 19.01.2016 | 11:42
"Није лоше да менаџер УКЦС буде моја жена"

Изетбеговић је рекао да се тек очекују анализе стручних тимова и да ће се тек након тог усвојити одлука о евентуалном спајању двије болнице.

"Они ће радити ту анализу и ту не треба журити. То требају урадити стручни тимови, министарства. На челу тих министарстава није СДА, тако да се надам да ћемо ту добити допринос и других коалиционих партнера. Треба радити оно, као и код кантона, што је на линији рационализације, на линији једноставнијих система, јефтнијих система. Шта је то, не бих знао на прву. Нисам се довољно бавио тим проблемом.

Ту ствар је опозиција поново мајсторски увезала са именовањем моје супруге на позицију директора КЦУС-а. Мислим да су поново људи насјели на причу да се то ради због тога да би она била директор двије институције. Уједињавање ће бити или га неће бити, ако га буде, ко зна кад ће бити. Само њено именовање мислим да су требали подржати.

Ево о чему се ради: она је била три године директор Опште болнице "Прим. др Абдулах Накаш". У те три године се поправила услуга у тој болници. То нико не доводи у питање. Она је менаџер, она зна да инспирише људе, она зна да мотивира људе, да из њих извуче оно најбоље, да се добро ради. Дакле, услуга од тога колико пацијент чека, начин како је дочекан, како је третиран, како је лијечен, како је заштићен од разних МРСА-и и слично. Нимало није неважна ствар да је у те три године кроз Општу болницу прошло око 700.000 људи. Кроз Клинички центар пролази троструко више, дакле милиони људи годишње.

Није неважно како ће бити третирани. Клинички центар доведен је до дуга од око 100 милиона КМ. Општа болница, коју је она предводила, вратила је неке дугове и дошла у позитивно. Према томе, мислим да је за пацијенте добро да имају добре менаџере, без обзира како се они презивали. То што неко има исто презиме као члан Предсједништва БиХ не би требало бити ни препорука, а нарочито му то не би требало бити нешто што га зауставља у томе да да свој допринос. Па можда и у случају Клиничког центра, који је упао у такав дуг, те којем сада треба да сви помогнемо да се извуче, није ни лоше да менаџер буде неко ко има добре везе, ко се може посветити том послу. Дакле, она је посвећена послу, она је стручна, она је била директор породилишта у Сарајеву, затим успјешан директор Опште болнице.

Има добре везе, посвећена је. Није то никаква мека фотеља, то је,тако да кажем, електрична столица у коју ваља сјести. Ваља сада многим људима рећи да ће неке привилегије престати, ваља стати у крај неким корупцијама које су ту биле, ваља враћати те огромне дугове... Нека јој је са срећом и имаће моју подршку. Очекујем и подршку људи који себи желе добру услугу, рекао је Изетбеговић.

(Слободна Босна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

нн

19.01.2016 11:03

Не би лоше било баш да твоја жена буде менаџер, а супруг менаџер БиХ. Исплативо дугорочно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

19.01.2016 11:59

Зена је вец годинама у тој болници и има звање у својој струци. Не би смјело да буде препрека јер је Бакирова супруга. Сви хоцемо струцне кадрове на одговарајуцим позицијама. И ја би био против да зена није доктор и дугогодисњи радник болнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мд

19.01.2016 15:32

Е само је она струцна,јаднице јадни!

Name

Мехо

23.01.2016 03:47

Тврдис да је она најструцнија у Сарајеву или сире? Или нас и ти зајебајес ко Бакир?

Name

босанац

19.01.2016 12:11

Срамотн аје ова прица о потреби да се посједују којекакве везе да би се било успијесан менадзер. Мозе ли у овом мору кримаинала и криминалаца иста без веза. Постено, људски, знањем, цетитосцу..... Ако не иде тако, да затвориму ову коруптивну организацију, па како нам и буде послије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

19.01.2016 13:49

Ради се о веома амбициозној особи.Ако занемаримо на моменат ција је зена.Ради се о особи специјалисти гинекологије и бивсој сефици Клинике за гинекологију и акусерство.Када је именована за директорицу Болнице,био сам против,али заиста је након 3 године препородила Болницу.увела је ред,забранила мито,отпустила 3 доктора због мита,а сестре су са осмијехом морале доцекивати пацијенте.строго радно вријеме и рад у приватним установама забранила у току радног времена.Ако це то урадити и на Клиницком центру,онда свака цаст.оцито да само диктатура код нас пролази.Сада се многи боје на Клиницком да не добију отказ и раде како никад до сада радили нису.страх је најбољи лијек за нерад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

19.01.2016 18:14

А ти си изгледа био полтрон у тој болници!

Name

МираИСа

19.01.2016 19:27

Наприча ти свашта...Човјек кад ово чита,помислио би да се ради о некој болници у Швицарској.Хајде болан не причај глупости.Мали дио је истина што си написао...све остало си прочитао у авазу...и није истина...Треба чути љекаре и пацијенте...

Name

Босанац

20.01.2016 01:11

У праву си, заиста се ради о једној веома амбициозној особи. Само је јебе чињеница да су јој приоритети ЛИЧНИ ИНТЕРЕС! На њој је у сваком моменту 25.000 марака вриједности само у гардероби, госпођица не признаје ништа испод Бурберрy, Хермес... Накит не смијем ни процијенити, вјероватно би ме инфаркт стрефио. А то што Риђобради у лице каже да је добро имати директорицу са пуно "веза/штела", то је дно дна!!! Значи ако госпођа сједне на прави К...., онда ће се "везе" побринути да болница добије довољно новца, ако не, нека пропада...??? Дабогда се код себе лијечила наредних 50 година, а лијека јој ме било! Ј.бо ли их брат Додик у уста!!!

Name

Луди Милојко

20.01.2016 08:22

" Лако је бити светац кад је Бог отац " па тако вази и за ову " ДОТУРКУ". Који смрадови покрадосе народ, јос и јавно су поцели прицат о везама и лоповлуцима.Овог зутокљунца ниједна пластицнна хирургија немозе уљепсат.ГАД !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНК

20.01.2016 11:07

Бас ме занима да ли су он и Додик у крвном или неком другом сродству...( мозда су им преци из истог народа...)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехо

23.01.2016 03:44

Ово је ОТВОРЕНА ПОДРСКА КОРУПЦИЈИ, људи драги, ово није висе зајебанција. Лик хладно казе да је имати везе и стеле добра ствар, промовисе непотизам, све сто се коси с принципима нормалне дрзаве и владавине закона. Не контам хоце ли ово трајати бас до краја, док не поумру и не одселе се многи и цијела БиХ спадне на око два милиона становника, од којих це пола бити или у органима власти или дрзавним фирмама, а друга половина неце моци висе да то издрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данка

13.04.2016 17:48

Имати везе, мисли се на добре конекције. Веза није увјек штела, а за доброг менаџера било којег бизниса конекције, или по нашем везе су кључна ствар!