Гори луксузни париски хотел, нема жртава

Велики пожар избио је јутрос у чувеном париском хотелу "Риц", који је иначе затворен ради реновирања, тако да жртава нема, саопштила је данас ватрогасна служба.

Свијет 19.01.2016 | 10:31
Гори луксузни париски хотел, нема жртава

Пламен је захватио "највиши спрат зграде и кров", изјавио је портпарол ватрогасне службе, додавши да ватрогасци раде на заустављању ширења пожара, преноси АФП.

Како је рекао, у хотелу није било гостију и нема жртава, али је велики део зграде оштећен.

Изнад трга Вандом у центру луксузне париске четврти у близини Опере Гарније, где се налази овај хотел са пет звездица, види се густ дим. 

Око 60 ватрогасаца и 15-ак ватрогасних возила распоредјено је на лице места након што је јутрос у 06 сати пријављен пожар.

Париска полиција је на Твитеру објавила да је "Риц" захватио "велики пожар" и возачима саветовала да избегавају тај део града.

 

Четвороспратни хотел у класичном стилу, у власништву египатског милијардера Мохамеда Ал Фаједа, требало је да буде поново отворен крајем ове године након што је три године затворен због реновирања од приземља до крова, наводи француска агенција.


Омиљени хотел Чарлија Чаплина, Коко Шанел и Ернеста Хемингвеја, по коме је и назван мали хотелски бар, "Риц" је познат и као место где су британска принцеза Дајана и Доди Фајед вечерали непосредно пре него што су доживели фаталну саобраћајну несрећу 1997. године.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар