Ухапшене вехабије иду у кућни притвор!

Вехабије похапшене крајем децембра прошле године у акцији "Рез" под сумњом за припрему терористичког напада у Сарајеву за Нову годину требало би да данас буду пуштене на слободу.

Босна и Херцеговина 19.01.2016 | 10:25
Ухапшене вехабије иду у кућни притвор!

Тужилаштво БиХ предложило је да им буде одређен кућни притвор и мјере забране и истакло да ће ускоро против њих бити подигнута оптужница.

Из притвора би требало да изађу Елвир Муратовић, Кемал Мурић, Зулфо Алајбеговић, Семир Салковић, Един Табаковић, Дарко Пецо, Елвир Машић и Адис Кешан. Фахрија Каркин и Садик Хота, који бране Муратовића и Табаковића, изјавили су да ће осумњиченима бити одређене мјере забране напуштања боравишта, путовања у иностранство и обавеза редовног јављања полицији.

У акцији "Рез", која је 22. децембра 2015. године реализована по налогу Тужилаштва БиХ, ухапшено је 11 особа. Тада су ухапшени и Билал Дервишић, Нермин Ћуприја и Адмир Ахметовић, али за њих није предложен притвор па су раније пуштени на слободу.

Према наводима Тужилаштва, група вехабија планирала је да у новогодишњој ноћи у Сарајеву изведе терористички напад, а паклени план подразумијевао је да убију више од стотину људи и двојицу полицајаца, под чији аутомобил су намјеравали да поставе експлозив.

Акцију "Рез" извели су припадници Федералне управе полиције, уз подршку партнерских полицијских агенција и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ. Спроведена је због сазнања да су осумњичени блиски са радикалним групама Исламске државе, а претресено је 13 локација на подручју Кантона Сарајево.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

зумба

19.01.2016 09:35

Затварају потпуно невине људе.Ти тузиоци су тотално неспособни људи само измисљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

19.01.2016 10:01

Ако су они невини, јеси ли ти онда планирао ове нападе?? Кад већ знашда су невини.

Name

Ја

19.01.2016 10:17

Ја би им купио карту за Сирију...у једном правцу!

Name

НЊ

20.01.2016 06:32

Очигледно нема доказа. неспособно тужилаштво

Name

Салле

19.01.2016 11:04

Јесу ли они људи или "вехабије" и јесу ли недузни док им се недоказе кривица???

ОДГОВОРИТЕ