Сњежни сметови прекинули саобраћај

Због сњежних сметова у прекиду је саобраћај на регионалном путу Кланци – Улог у дужини од 25 километара, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Република Српска 19.01.2016 | 08:59
Сњежни сметови прекинули саобраћај

Поледица је јутрос могућа на свим мокрим или влажним дионицама, посебна на ширем подручју Сарајевско-романијске регије, као и на другим дионицама вишим предјелима и преко превоја.

На осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим или сувим коловозима, а осим одрона повећана је и опасност од лавина.

Екипе путних служби посипају путне правце, али због веома ниске температуре успорено је дјеловање посипног материјала, па се возачима савјетује опрезна вожња прилагођену стању и условима на путу, као и обавезно посједовање зимске опреме.

На релацији МЕЛ Подврсник – Љубиње – Требиње – Клобук, на граници Републике Српске и Црне Горе данас ће се кретати вангабаритни превоз.

На дионици магистралног пута Шешлије – Јоховац и Јоховац – Руданка продужена је измјена режима саобраћаја до 30. јуна, а подразумијева повремене обуставе саобраћаја. Измјена режима саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Клашнице један – Прњавор, у мјесту Лишња.

У току је изградња обилазнице око Брчког, на магистралном путу према Бијељини, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. Због радова је измијењен режим саобраћаја и на дионици Брчко – Лончари, у насељу Горице.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, могуће је одвијање саобраћаја за возила са више од 22 сједишта и чија највећа дозвољена маса прелази пет тона и возила чија укупна маса не прелази 16 тона. Из АМС напомињу да на мјести великог клизишта у дужини од 20 метара, укупна ширина пута износи три метра и мјесто је обиљежено адекватном вертикалом саобраћајном сигнализацијом.

Због санације клизишта и рехабилитације коловоза на регионалном путу Вијака два – Разбој возила саобраћају једном траком.

Преко моста у мјесту Драгаловци, на путу између Прњавора и Станара, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила чија маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

Због извођења радова на изградњи пута Р-435 Невесиње-Берковићи дионица Војне-Зови До, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Горња Вијака један – Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на дионици ауто-пута Прњавор – Добој.

Наизмјенично, једном траком возила саобраћају и на регионалним путним правцима Укрина – Вијака, у Вијачанима, те путу Карановац – Митровићи.

На регионалном путу Братунац три – Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника ад. Холдинг “Дринатранс” Зворник.

На магистралном путу Сарајево транзит у Федерацији БиХ због помјерања терена обустављен је саобраћај за теретна возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе. За вријеме обуставе, саобраћај ових возила преусмјерен је кроз град.

Због радова возила саобраћају једном траком на путном правцу Јабланица – Прозор, а могуће су и повремене обуставе.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар