Израчунајте колико сте богатији од других

Резултати ће вас запрепастити.

Свијет 18.01.2016 | 21:55
Израчунајте колико сте богатији од других

У светлу Светског економског форума који се одржава у Швајцарској, с нагласком на растућу неједнакост између супербогатих и оних који немају ништа, лако је изгубити осећај перспективе колико смо ми у Србији заправо привилегованиу односу на остатак света.

Уколико претпоставимо да је просечна плата у Србији 46.000 динара, односно 552.000 динара на годишњем нивоу, онда просечни Србин спада у 15% најбогатијих људи у свету.

Страница глобалрицхлист.цом  већ годинама указује на велике разлике у приходима између развијеног, западног света, и већине остатка човечанства. Више од половине светске популације ради за мање од 160 динара дневно.

Дакле, шокантна истина је следећа: Уколико зарађујете више од просечног српског радника, тј. имате плату већу 46.000 динара ужасно сте богати и имате много више новца од остатка људи на свету.

Ако желите да сазнате колико сте ви богати у односу на све друге људе на Земљи, једноставно на страници упишите своје нето годишње приходе и припремите се на шок. Запрепашћење је још веће уколико имате на уму да се израчунавање не темељи на конверзији валуте, већ на релативној куповној моћи.

Следећи пут када почнете да очајавате како вам је плата мала, помислите да радник из Зимбабвеа за исту робу ради скоро 10 пута више.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

19.01.2016 09:37

Нек сам здрав и жив а то остало није важно

ОДГОВОРИТЕ