АТП: Није тачно да смо заташкавали намјештање мечева!

Челници Удружења тениских професионалаца (АТП) оштро су демантовали тврдње да се није адекватно реаговало на информације да је било који играч био умешан у намештање мечева.

Тенис 24.01.2016 | 21:00
АТП: Није тачно да смо заташкавали намјештање мечева!

Извршни директор АТП-а Крис Кермоуд рекао је то на данашњој конференцији за медије у Мелбурну, одговарајући тако на наводе Би-би-сија и Базфида (Буззфеед), који су у ноћи између недеље и понедељка објавили да имају доказе о намештању, као и да АТП није реаговао на пријаве о томе.

"Јединица за интегритет тениса (ТИУ) и тениске власти апсолутно одбацују било какве наводе да су докази о намештању заташкавани из било ког разлога, као и да нису темељно истраживани. Извештаји Би-би-сија и Базфида односе се на догађаје од пре око 10 година, али ми ћемо свакако истражити све нове информације, јер увек то радимо", рекао је Кермоуд.

ТИУ је основана 2008. године и задужена је за борбу против корупције у тенису. Она је до сада осудила и суспендовала десетине играча, углавном ниже рангираних.

У извештају Би-би-сија и Базфида наводи се да су током истраге добили нове информације и да су разговарали са десетинама саговорника, али нису објављена имена, осим Николаја Давиденка и Мартина Васала Аргуела.

Њихов меч из 2007. године у Сопоту прекинут је када су кладионице отказале све уплате због сумњивих активности. То је изазвало истрагу АТП-а. У извештају се наводи и да осморо тенисера који су раније намештали сада учествује на Аустралијан опену.

Извештај наводи да је Давиденков меч био намештен, али је први човек АТП-а рекао да мора да постоји конкретан доказ да би се играч суспендовао.

"Потребни су нам докази. Истрага о мечу у Сопоту 2007. године није донела довољне доказе. Као што наводи Базфид, истрага је наишла на непремостиве препреке и једноставно није било могуће утврдити ко је крив у том случају", рекао је Кермоуд.

Он је истакао да АТП не толерише корупцију.

"Истраге ТИУ донеле су 18 пресуда, од чега је шест доживотних суспензија. Имамо политику нулте толеранције по овом питању. Не опуштамо се, стално смо на опрезу по овом питању", рекао је Кермоуд.

Коментари / 0

Оставите коментар