Кућни притвор за ухапшене у акцији 'Рез'

Тужилаштво БиХ предложило је одређивање кућног притвора за осам лица ухапшених у полицијској акцији "Рез", која се доводе у везу са тероризмом и финансирањем тероризма, припремања кривичног дјела, подстрекавања и навођења на одлазак на страна ратишта, рекао је портпарол ове правосудне институције Борис Грубешић.

Босна и Херцеговина 18.01.2016 | 22:49
Кућни притвор за ухапшене у акцији 'Рез'

"Лицима ухапшеним у полицијској акцији 'Рез' се предлаже кућни притвор и мјере забране. Такође, убрзо слиједи и подизање оптужнице", рекао је Грубешић.

У оквиру полицијске акције кодног назива "Рез" у Сарајеву 22. децембра је слободе лишено 11 лица која се доводе у везу са тероризмом и финансирањем тероризма, припремања кривичног дјела, подстрекавања и навођења на одлазак на страна ратишта.

У акцији "Рез" полиција је претражила 13 локација, укључујући један приватни објект на периферији Сарајева, за који се вјерује да је био импровизована џамија у којој су ухапшени, заједно с другим припадницима селефијског покрета, обављали вјерске обреде и предавања без одобрења и знања Исламске заједнице БиХ.

Том приликом су ухапшени Елвир Муратовић, Кемал Мурић, Семир Салковић, Билал Дервишић, Зулфо Алајбеговић, Един Табаковић, Дарко Пецо, Елвир Машић, Адис Кешан, Нермин Ћуприја и Адмир Ахметовић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

роб

18.01.2016 18:44

Ха ха ја лакрдије од тузиластва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.01.2016 18:55

Ови се не боре против вехабиа него производе непријатеље својим глупим оптузницама. Има ли елемената за подизање оптузнице о да ли ће бити потврђена. Апсите лопове а то не смете.

ОДГОВОРИТЕ