Ђоковић: Нуђено ми је да намјестим меч

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић признао је данас како му је прије девет година нуђено 200 хиљада долара да намјести меч на турниру Санкт Петербургу, након чега је одустао од наступа.

Свијет 18.01.2016 | 18:47
Ђоковић: Нуђено ми је да намјестим меч

"Нико ми није пришао изравно, већ преко људи који су били у мом тиму. Наравно, одмах смо то одбили. Човјек је желио причати са мном али није дошао до мене. Није било ништа од тога. У то вријеме је било људи који су причали о томе, али нисам ништа слично чуо у посљедњих шест-седам година", објаснио је Ђоковић, преноси Б92.

Он каже да су те приче биле везане за играче који нису више активни.

"Нема мјеста томе у нашем спорту. Трудимо се бити што је могуће више чист. Мислим да та сјена неће прекрити тенис, људи само нагађају, али нема доказа. То су само шпекулације", рекао је Ђоковић.

Како преноси Тањуг, британски ББЦ објавио је данас да посједује документе који доказују намјештаљке на највећим тениским турнирима, па чак и на Wимбледону.

"У посљедњих 10 година за намјештање је осумњичено 16 тенисера који су били међу 50 најбољих на свијету. Сви су наставили с тенисом, а неки од њих су и гранд слам прваци. Документи које смо добили показују да су се у Русији, сјеверној Италији и Сицилији уплаћивале стотине хиљада фунти на намјештене мечеве, од чега су три одиграна на Wимбледону", наводи ББЦ.

Коментари / 0

Оставите коментар