Херој 1. дана: Аустралијско-босански тинејџер у 2. колу!

Добио је специјалну позивницу за први Грен слем сезоне и у потпуности је оправдао поверење организатора.

Тенис 18.01.2016 | 19:20
Херој 1. дана: Аустралијско-босански тинејџер у 2. колу!

Омар Јасика је херој првог дана Аустралијан опена, пошто је на старту турнира победио 243 позиције боље рангираног Илију Марченка у четири сета – 6:4, 3:6, 6:0, 6:4.

Јасика није залутао у светски тенис. Прошле године је освојио УС опен у синглу и дублу у јуниорској конкуренцији и очигледно је да 18-годишњак поседује потенцијал.

У питању је син емиграната из Босне и Херцеговине који је рођен у Мелбурну 1997. године.

"Ово је мој први стварно велики меч у каријери. Веома је добар осећај после победе. Публика је била на мојој страмни. Они су ме погурали да прођем. Било је невероватно видети их на мојој страни. Знао сам да сам спреман чим сам изашао на терен. Веровао сам у себе“, рекао је Јасика.

И Ник Кирјос је имао речи хвале за свог сународника. Он верује да Јашика може да избаци и Цонгу који је његов следећи ривал.

"Мислим да је и више него способан да направи изненађење.“

Јасика је у октобру 2014. био 841. на свету, али је пред старт Аустралијан опена био 310. Овај турнир ће сигурно бити његов велики подстицај јер је Илија Марченко играо сјајно у Дохи пред Аустралијан опен, 76. је на свету и био је велики фаворит на овом мечу.

Ипак, 18-годишњи Јасика је спасао три брејк лопте током одлучујућег четвртог сета и успео је да направи подвиг. У другом колу ће без дилеме играти на много већем терену, имаће и много већи притисак.

"Шта год да се догоди, наставићу да гурам напред. Видећемо“, рекао је млади Аустралијанац.

Нешто и о његовој игри. Висок је само 175 центиметара, леворук је и игра дворучни бекхенд. Ослања се на одлично кретање и углавном игра са освновне линије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

19.01.2016 08:03

Браво момак, за почетак сјајан успјех. Сретно у даљњем такмичењу.

ОДГОВОРИТЕ