Кћерка политичара усмртила 2 мушкарца

Јулија Киселева (27), ћерка руског политичара, осуђена је на три и по године затвора због тога што је усмртила два мушкарца. Она се под дејством алкохола закуцала у пуној брзини својим "мерцедесом" у "тојоту" која је стајала на семафору у највећем сибирском граду Иркутску.

Свијет 17.01.2016 | 16:06
Кћерка политичара усмртила 2 мушкарца

Казна коју је Јулија добила за саобраћајну несрећу у којој су настрадала два мушкарца разбеснела је људе у њеном родном Иркутску.

Прича се да је добила три и по године зато што је заштићена, јер су јој родитељи угледни лекари, а отац је чак и у локалној управи.

Њени суграђани планирају да поднесу жалбу на ову пресуду и да захтевају најмање шест-седам година затвора.

Киселева је на суду између осталог изјавила да је за њене поступке те вечери узрок био емоционални хаос који јој је направио бивши муж. Признала је и да је много попила и да се не сећа саме несреће.

" Плакала сам, тресла сам се. Хистерисала сам после свађе са бившим. Од стреса и алкохола сам се онесвестила, па се не сећам ничега", рекла је она на суду, изражавајући жаљење што је однела два живота.

У несрећи су настрадали потпуковник Алберт Соколов (35) и његов пријатељ Денис Матвејев (33). Соколовљева четворогдишња ћерка и Матвејевов осмогодишњи син остали су без очева.

"Не прихватамо ову пресуду. Шокирани смо. Како за убиство двоје људи може да добије само три и по године затвора?" каже Елена Соколова.

Осим тога, адвокати који су бранили Киселеву тражили су да извршење казне буде одложено док Јулијина ћерка, која сада има три, не напуни 14 година, што је по руском закону могуће, али судија је одлучио да се казна одмах одслужи.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар