Снијег отежава саобраћај у БиХ

Због нових сњежних падавина које су током ноћи и јутра захватиле већи дио Босне и Херцеговине, јутрос се вози по заснијеженом коловозу.

Босна и Херцеговина 17.01.2016 | 10:40
Снијег отежава саобраћај у БиХ

Посебно је отежано кретање на путним правцима: Ливо-Шујица, Купрес-Коло-Томиславград, Гламоч-Прилука-Млиниште као и на ширем подручју Сарајевског Кантона гдје су падавине почеле јуче у касним послијеподневним сатима. Екипе путних служби налазе се на терену и обављају неопходне интервенције.

На већини путних праваца у БиХ возила саобраћају успорено по мокрим и клизавим коловозима, а додатне тешкоће на подручју Херцеговине причињава и повремено јак вјетар, који ствара сњежне наносе.

На путним правцима у вишим предјелима и преко превоја коловози су мјестимично засњежени и има поледице, док је због ниске јутарње температуре поледица могућа и у нижим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина, осим одрона, возачи се упозоравају и на опасност од сњежних лавина.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, дионица Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка, до 30. јуна долазиће до повремене обуставе саобраћаја.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице измијењен је режим саобраћања због радова.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, на дионици Клашнице један-Прњавор /насеобина Лишња/ од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја.

На дионици регионалног пута Вијака два-Разбој, због санације клизишта и рехабилитацији коловоза, саобраћа се једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и приврмено постављену саобраћајну сигнализацију.

На овој дионици преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тоне укупне масе и висине веће од 3,5 метра.

Због изградње пута Невесиње-Берковићи, дионица Војне-Зови До, саобраћа се успорено.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици регионалног пута Котор Варош-Митровићи, због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, саобраћа се наизмјенично једном траком.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима, због санације коловоза саобраћа се повремено једном траком, а на путу Карановац-Митровићи, на мјесту клизишта, саобраћа се једном коловозном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, након завршених радова на побољшању услова саобраћања, могућ је пролаз аутобуса класе "ем три" и возила чија укупна маса не прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Братунац три-Дрињача, и даље је на снази забрана за теретна возила чија је маса изнад 3,5 тона и аутобусе класе "ем три", док се забрана не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" из Зворника.

У већем дијелу Федерације БиХ возила саобраћају по заснијеженом коловозу због нових снијежних падавина, а посебно је отежано кретање на путним правцима Ливо-Шујица, Купрес-Коло-Томиславград, Гламоч-Прилука-Млиниште, као и на ширем подручју Кантона Сарајево.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

17.01.2016 10:19

Отезано се саобраца зато сто се лосе цисти!Романијапутеви ове сезоне лосе цисте!

ОДГОВОРИТЕ