Одбио је ПАО, хоће у Олимпијакос, али - пита се и Барса...!

НБА појачање извесно одлази у Пиреј. Велико интересовање показали и Панатинаикос и Локомотива Кубањ, као и још три тима који нису у Топ 16. Коначна одлука биће донета у Шпанији.

Кошарка 18.01.2016 | 16:00
Одбио је ПАО, хоће у Олимпијакос, али - пита се и Барса...!

Повратник из НБА лиге Костас Папаниколау (25, 203 цм), за кога је у једном тренутку "загризла" и Црвена звезда, по свему судећи вратиће се у Олимпијакос и биће велико појачање шампиона Грчке.

Према информацијама тамошњег специјализованог портала Еурохоопс, Пирејци су договорили његов долазак у Дворану мира и пријатељства, иако су му понудили мање новца од два за њега најконкретније заинтересована тима - Панатинаикоса и Локомотиве Кубањ.

Исти извор открио је у суботу да су Папаниколауа хтела и три клуба која (више) не учествују у Евролиги, као и да ће са Олимпијакосом, у чијем је дресу освојио две Евролиге (2012. и 2013) потписати уговор до 2019. године.

Он је за Пирејце претходно наступао од 2009. до 2013, када је прешао у Барселону, која му је била одскочна даска за одлазак у НБА (Хјустон и Денвер).

Према информацијама из Грчке, управо ће Каталонци дати коначну потврду повратка крилног играча у Пиреј, јер је то прецизирано још 2014. године, када је раскинуо уговор са Блауграном.

На основу тадашњег споразума клуба и грчког интернационалца, Барселона ће имати шансу да добије увид у дефинитивну понуду коју му достави други европски клуб и да је изједначи, чиме би га аутоматски вратила у Шпанију.

Међутим, тренутно су најреалнији изгледи да Папаниколау од следеће недеље дели свлачионицу са српским центром Николом Милутиновим.

Повратком репрезентативца Грчке, Олимпијакос ће дефинитивно заокружити једну од најјачих крилних конкуренција у Европи и бити још озбиљнији такмац у трци за пласман на Фајнал-фор у Берлину.

После три кола Топ 16 фазе Евролиге, црвено-бели из Пиреја заузимају треће место Групе Ф, са истим скором (2-1) као и Бросе, ЦСКА, Реал и Химки. Тријумф мање имају Лаборал Кућа и Барселона, док је Жалгирис на зачељу табеле, без победе.

Коментари / 0

Оставите коментар