Рапорт Ивана Шапоњића из Лисабона...

Бенфика је тражила да се не враћам у Партизан! За почетак идем у Б тим да се спремим! Нови шпиц португалског великана причао о првим данима у новој средини, али и ономе што је било у Хумској 1.

Фудбал 17.01.2016 | 09:20
Рапорт Ивана Шапоњића из Лисабона...

Из Партизана у Бенфику. После Лазара Марковића пут је био утабан за Андрију Живковића, међутим, пре њега је у Лисабон стигао, такође, светски првак, само годину дана млађи - Иван Шапоњић.

Вест о његовом трансферу, вредном 1.500.000 евра, поделила је фудбалски свет у Србији, посебно навијаче Партизана. Једни су здушно подржали овај потез управе, верујући да је у питању сјајна цена за нападача који се јесенас налазио у немолости тренера, док се другима чини како су се Зоран Милинковића, па и Љубинко Друловић огрешили о њега и да је требало истрпети 18-годишњег момка.

А он после једногодишњег боравка у првом тиму Партизана неће ни реч лоше о тренерима. Иако би могао...
„Немам ништа да изјавим тим поводом, то је био њихов избор“, поручује Шапоњић из Лисабона у кратком разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Идемо одмах на ведрије теме. У Лисабону је потписао уговор на пет и по годиона и задужио дрес са бројем 26 на леђима, али уверава да интересовање славног Португалског клуба није од јуче.
„Људи из Бенфике снимали су ме баш дуго, скоро на сваку утакмицу јесенас долазили су њихови скаути. Чим сам стигао у Лисабон одмах сам почео да се спремам и привикавам на нову средину. Биће потребно мало времена за регистрацију, јер је Португалцима првенство тачно на половини, а ја сам тек стигао са одмора, што значи да морам добро да се припремим. Да се на сваком тренингу намећем, доказујем...“

Још пре него што је оверио сарадну помињала се опција да би Бенфика могла експресно да врати Ивана Шапоњића у Партизан, баш из наведених разлога (првенство у току, а он без ритма), да се на теренима Суперлиге наредних шест месеци, у виду позајмице, спрема за нову сезону Примеире.
„Било је приче, али су људи из Бенфике, ипак, тражили да останем, како бих се привикао на нову средину и да бих радио са екипом. Даћу све од себе да се докажем одмах, забележим неке минуте до краја првенства, Купа Португалије, Лиге шампиона...“

Мада, у једном часу се привремена селидба у Б тим наметнула као опција, јер би у њему момак из Нове Вароши имао пре шансу да очврсне него да га одмах баце у ватру са „намазаним“ Бразилцима и Португалцима.
„Вероватно ћу у Б тиму одиграти неку утакмицу, да мало уђем у ритам. То ми је потребно, јер је овде сезона у току, сви су топ спремни, а мени је потребно мало времена да дођем на тај ниво спреме“.

С обзиром да млади играчи на промоцији у Партизану углавном у етар пошаљу поруку како би волели да оставе што дужи траг, питали смо Ивана Шапоњића да ли је изненађен што је Топчидерско брдо напустио после само 12 месеци у првом тиму.
„Нисам. Пазите, прошле су две године откако сам одиграо прву утаккмицу за Партизан и постао други најмлађи дебитант у клупској историји (на мечу са Спартаком, ко тренера Вука Рашовића, прим. ау). Касније сам освојио титулу, био стрелац неких битних голова, а наравно и члан златне генерације са Новог Зеланда. Надам се да ћу у новој средини наставити стазом успеха“.

Рецимо, као Лазар Марковић који је после само годину дана за велики новац отишао у Ливерпул.
„Даћу све од себе да постигнем тако нешто“, завршио је Шапоњић рапорт из Португалије.

Коментари / 0

Оставите коментар