Окупација Кнежева, пријетње екипи БН ТВ!

У Кнежеву је готово ванредно стање. Група људи окупљена око скупштинске већине коју предводи СНСД физички је преузела зграду општине. Начелнику Кнежева Бори Шкељићу не дозвољавају улазак у зграду.

Република Српска 15.01.2016 | 22:29
Окупација Кнежева, пријетње екипи БН ТВ!

Шкељић је опозван са мјеста начелника на референдуму 29. новембра. Резултате опозива потврдила је Централна изборна комисија, али се Шкељић жалио Апелационом вијећу Суда БиХ. У зграду општине није било могуће ући, а екипи БН ТВ је из зграде савјетовано да ништа не снима јер ће бити полупана опрема. На савјетима је и остало.

О дешавањима у згради и испред зграде општине обавјештена је полиција.

Полицијска станица налази се преко пута зграде општине. Боре Шкељић каже како нико ни након обавијештења није реаговао.

Из Суда БиХ смо обавијештени да је Апелационо вијеће донијело одлуку, али да не могу рећи каква је одлука јер још немају информацију да су стране у поступку примиле одлуку поштом.

Центар јавне безбједности Бањалука саопштио је да је провјерама утврђено да није било насилног уласка у општину, а предсједник Скупштине обавијестио је полицију да се у општини одржава састанак у складу са одлуком суда којом је одбијена жалба претходног начелника.

Међутим, уколико је жалба одбијена мора бити објелодањена и мора бити омогућена примопредаја дужности што није случај.

Министар унутрашњих послова избјегао је да одговори директно на питање хоће ли полиција обезбиједити легалан пренос надлежности и увјерава како ће полиција реаговати у складу са Законом и овлаштењима.

Одборници скупштинске већине у Кнежеву противе се преносу овлаштења на замјеника начелника који би по Закону требало да преузме фотељу првог човјека општине до избора. Опозвани начелник Кнежева тврди да је на дјелу окупација општине.

(БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ја

15.01.2016 17:49

Хапсити снсд-ОВЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

15.01.2016 18:10

До пресуде Суда ако није другачије унапред решито прије референдума Шкељић је начелник до предаје папира! Закон је важећи за све а не само за немоћне и оне који добију или изгубе на референдуму!

Name

Ја

15.01.2016 18:16

Ма несто контам, треба их пустити да раде ста хоце! Нема јос пуно за покрасти! Ускоро це они поцети скакати медјусобно један на другог! Као прави лесинари! Није дзабе она стара, ко це на кога ако неце свој на свога!

Name

Хм

15.01.2016 17:58

Ко да их хаси, јел полиција Милорада Додика којој је директор Гојко Васиц а министар који нуди оставку оном ко га је именовао и ко је гори од њега 50 пута? Потпуни је распад свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2016 18:28

Ајд не лупај

Name

Сабахета

16.01.2016 00:13

Све мирише да че Бајини бити Бабини.

Name

антицрвени

15.01.2016 18:05

Људи слободно обили врата опстине и усли и забранили улаз нацелнику, а криминалне полиције Лукацове нигдје. Опстину окупирали криминалци. Јадна је оваква РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

перхан

15.01.2016 19:59

Полицајци краду паре по аутопуту. Како да стигну на све стране. Јадни ли смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

15.01.2016 20:49

СНСД ОЦИГЛЕДНО ПРАВИ ХАОС ОВДЕ У Р.С. А ТО СВЕ ИНИЦИРА ДОДИК И ЊЕГОВА СВИТА РАДИ СВОЈЕ НЕЗБЕНДНОСТ И СВОЈИХ КОМПАЊОНА. НА СВЕ НАЦИНЕ СЕ БОРЕ ДА СЕ ОПРАВДАЈУ, АЛИ ИМ ИЗГЛЕДА НИСТА ДРУГО НЕ ПРЕДСТОЈИ НЕ МИГРАЦИЈА У РУСИЈУ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиција

16.01.2016 00:10

Постовани, да Вас обавјестим да су се ова десавања у Кнезеву десила пред мојим оцима и мојих колега, ово се не мозе описати ријецима, не цувено, ово није забиљезено у Европи. Класицна окупација зграде Опстине дан раније тацније 14.01.2016 год. око 19 цасова, као сто знате да је био празник, до зуба наорузана банда је остала цијелу ноц те други дан не дозволивси улазак Нацелнику и његовим сарадницима да обаве свој посао. Акцијом је руководио Чедо Вуковић преко пута, тацније из једне од канцеларија Полицијске станице, ријец је о предсједнику оо снсд-а и актуелни посланик у народној скупстини. Наводим имена лица која су упала и окупирала Опстину: Радован Мариц (одборник), Боре Дјениц (педофил и криминалац), Драго Поповиц (одборник),Радован Дјукариц (одборник), Горан Боројевиц (одборник), Бојан Мрква Брборевиц висе пута осудјивани криминалац, Срдјан Гојковиц (трговац дроге), Ранко Чичић (постени домаћин), Момир Рујас Вуковиц ( директор 15 маја), Александар Але Вуковиц (постен децко), Александар Гојковиц ( ментално ретардирана особа), Слободан Удовициц (постени домацин), Далибор Дјуриц (поставио експлозивну направу у цвјецару која му је правила конкуренцију), Југослав Југо Дјурановиц (оставио троје дјеце и зену и узео малољетницу, педофил), Миле Павловиц (љубавник Натасе Вуковиц), многи други које не познајем лицно и назалост моје колеге полицајци који су прузали логистику и информације Будиц Игор, Вуковиц Мијодраг, Дукиц Слободан,Алексиц Горан, Кнезевиц Предраг, Вуковиц Игор. Не разумијем једног од најбољих полицајаца у републици командира ПС Кнезево Дуска Лакетиц да мозе дозволити да му се све ово ради пред оцима и да не поднесе оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Бог

17.01.2016 07:56

Ба сте паметни

Name

леми

18.01.2016 14:46

Полицајац кад наводис све по имену и презимену засто се и ти ниси потписао да видимо које то савјестан градјанин који не мозе гледати како униставају "добротвора скељица" ?

Name

Нормалан

16.01.2016 05:48

У нормалним дрзавама далеко мање проблема треба за нове изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх

19.01.2016 06:31

Цобан тјера овцице !

ОДГОВОРИТЕ