Видео - "Покераш" Роналдо: Кец у рукама ти је као пенал!

Славни Бразилац у занимљивом интервјуу за "Вице" причао о новој страсти и старој љубави.

Фудбал 21.01.2016 | 08:40
Видео - "Покераш" Роналдо: Кец у рукама ти је као пенал!

По завршетку фудбалске каријере, Луис Назарио де Лима - краће, а и познатије - Роналдо, посветио се игрању покера.

Један од најбољих, а по многима и најбољи фудбалер свих времена, у интересантном интервјуу за портал "Вице" причао је о новој страсти, али и о старој љубави.

Да ли те се играчи уплаше када седну за исти сто и препознају Роналда поред себе?

"Надам се", одговорио је Бразилац кроз осмех.

"Надам се да је тако, али све зависи од карата које имаш и начина на који играш, не од тога да ли је неко познат или није", нагласио је Роналдо и потом испричао једну анегдоту.

"Пре годину дана један играч се сликао, а на слици сам био и ја за истим столом. Он је фотографију окачио на свој Тwиттер профил и сви су коментарисали мене, док се он интересовао ко сам ја и зашто се толико прича о мени. Дакле, не знају ме баш сви".

Да ли ти је чудно када те играчи прате у игри само да би видели твоје карте?

"Јесте, дешавало ми се то. Некада стварно имам осећај да ме други играч прати, само да би могао после да се хвали како је победио Роналда. За њега је то велика ствар".

Како си се "пребацио" са фудбала на покер?

"Годинама сам играо покер, али сам пре три године успоставио везу са ПокерСтарс тимом, после чега сам почео да читам књиге и проучавам покер. Све озбиљније сам схватао игру, почео сам да узимам часове и трудио се да унапредим своју игру. Мислим да сам успео у томе и то много".

Има ли нешто са фудбалског терена што ти је помогло за покерашким столом?

"Ја сам веома такмичарски настројен, али не мислим да има нечега из фудбала што ми је помогло да напредујем у покеру".

Можда жеља за победом?

"Није. У фудбалу сам био миран када је требало да се донесе нека одлука, да се постигне гол. Био сам опуштен на терену, док у покеру нисам толико самоуверен. О свакој одлуци морам баш добро да размислим", признаје Роналдо.

Какав је осећај када се направи такав прелаз?

"Тешко је, пошто сам и даље нов у овоме. Прошлу сезону сам завршио као 26, али потрудићу се да будем још бољи. Није лако".

Шта други играчи причају о Роналду покерашу?

"Не знам, не питам", поново се насмејао Бразилац.

"Мислим да ме се помало боје, јер увек играм на победу. Нисам љубитељ стратегисања, већ играм из забаве, а то уме да уплаши неке играче".

Када ти се подели одлична "рука" (када играч добије добре карте у дељењу), да ли те обузме исти адреналин као када си давао голове?

"Да, скоро исти! Када добијем кеца, помислим 'вау'. То ти је као пенал у фудбалу. И даље мораш да поентираш, али имаш одличну шансу. Код пенала играчи најчешће погоде, али не увек. Тако је и у покеру. Када добијеш кеца, имаш одличну шансу, али опет мораш да одиграш добро да би победио".

Покер је у Бразилу све популарнији?

"Јесте и веома ми је драго због тога. Пре месец дана смо организовали такмичење које се састојало од 32 турнира, а учествовало је више од 16.000 играча, што је рекорд... Покер је све популарнији у Бразилу и све више познатих личности га игра, јер схватају да није као некад, када су се људи картали само да би пушили, пили и 'јурили' девојке".

Поново мало о фудбалу. Који тим ти је сада најзанимљивији за гледање?

"Барселону и Бајерн Минхен. Највише волим Реал Мадрид јер сам тамо играо пет година, а волим и град, али они тренутно не играју добро. Сада је Зидан преузео тим и надам се да ће то донети промене".

Шта мислиш да је потребно да би Бразил поново био на крову света? Шта је то погрешно рађено?

"Ах, много тога је потребно да се уради. Видећемо, али последњи догађаји везани за корупцију могли би да утичу на цео фудбалски свет. Надам се да ће промена бити и у Бразилу".

Како је то када већ као тинејџер доспеш у центар пажње светске фудбалске јавности? (Подсетимо, Роналдо је као 17-годишњак освојио злато са репрезентацијом Бразила на Светском првенству у САД 1994)

"У Бразилу деца одрастају уз снове да постану професионални фудбалери и да играју за репрезентацију Бразила. Ја сам само један од оних којима се то и остварило. Био сам невероватно узбуђен, јер сам био баш млад када смо освојили Мундијал у Америци. Било је предивно и надам се да ћемо моћи да гледамо још младих Бразилаца који ће доживети исто, попут Нејмара и других. То је оно што нам је потребно".

Титулу је освојио и на СП 2002, али не и 1998, када се то очекивало од Роналда и Бразила, међутим, Француска је у финалу славила 3:0.

Да ли си тада осећао притисак?

"Нисам. Када изађеш на терен размишљас само о томе како да допринесеш тиму. Причам у своје име, ја када сам на терену заиста не осећам притисак", рекао је Роналдо, међутим, питање је да ли је био потпуно искрен, пошто је и даље енигма шта се то догодило са њим уочи финалне утакмице у којој је прилично подбацио.

Да ли си кроз искуство стицано у фудбалу и покеру пронашао нешто што би могао да примениш у обичном животу?

"Ја прихватам све. Све што ми се догађа је искуство, посебан тренутак. Покер је тренутно нешто ново у мом животу и трудим се да га искористим максимално. Све што радим у животу, трудим се да радим максимално".

На крају интервјуа за "Вице", Роналдо се осврнуо на помињањи повратак на фудбалски терен.

"Јесте, прошле године сам рекао да ћу играти за мој клуб Форт Лодердејлт Страјкерс (Друга америчка лига), ако се пласира у плеј-оф. Знате, није лако вратити се фудбалу. Требало би да смршам, али не само то. Сада више волим покер", искрен је популарни "Зуба".

Коментари / 0

Оставите коментар