АБА калкулације: Партизан три побједе деле од опстанка, али...!

...али има "паклен" распоред! Седам је кола до краја, а све кува на дну АБА лиге, где је разлика између петог и последњег бод! Борба за опстанак трајаће до последње секунде.

Кошарка 15.01.2016 | 11:40
АБА калкулације: Партизан три побједе деле од опстанка, али...!

Никад лошија и никад занимљивија сезона на Јадрану. Будућност, Цедевита, Звезда и Мега до краја ће се борити за што бољу позицију пред плеј-оф, а осталих 10 клубова за голи живот.

Но, кренимо од врха. Будућност ће вероватно бити прва (17-2), Мега четврта (12-6), док се Цедевита (15-4) и Црвена звезда (14-5) боре за друго место и предност домаћег терена. Ипак, треба знати да Загрепчани у пракси имају две победе вишка због бољег међусобног скора. Звезди остаје да победи све до краја, а распоред им иде на руку, и да се нада да ће Цедевита, која гостује Партизану, Олимпији, Меги и Задру кикснути два пута.

Међутим, права лудница је у борби за опстанак! Петопласирани МЗТ има скор 8-11, последња Игокеа 7-10, а испадају два тима. Па, да ли је могло узбудљивије?

Судећи по распореду, Партизан и Металац стрепеће до последњег минута, јер ће минимум три победе бити потребне за опстанак. Црно-бели само још три пута играју код куће, против Звезде, Цедевите и Задра, где су реално само против Далматинаца фаворити, а чекају их тешка гостовања Крки, Будућности, Тајфуну и Олимпији. Тешка, јер Подгоричани у Морачи имају 11-0, а Партизан у гостима 0-9, док су им сва три словеначка тима директни конкуренти за опстанак. Притом, Џикићев тим има лошији скор од Игокее, Сутјеске, МЗТ-а и Цибоне.

Борба са Хрватима за четвртог представника

Упоредо траје и окршај Србије и Хрватске за четвртог учесника АБА лиге у наредној сезони. Црна Гора је прва са коефицијентом 12, Хрватска је друга са 10,33 и она тренутно има четири екипе догодине на Јадрану, а трећа је Србија са 10,25.

Црно-бели још три пута играју код куће, против Звезде, Цедевите и Задра, где су реално само против Далматинаца фаворити, а чекају их тешка гостовања Крки, Будућности, Тајфуну и Олимпији

Коментари / 0

Оставите коментар