Лига Куп: ПСЖ, Лил, Тулуз и Бордо у полуфиналу!

Екипе Пари Сен Жермена, Лила, Тулуза и Бордоа пласирале су се у полуфинале Лига Купа Француске.

Фудбал 14.01.2016 | 15:00
Лига Куп: ПСЖ, Лил, Тулуз и Бордо у полуфиналу!

Боговски спринт Ди Марије и прецизност Моуре укротили Лавове! Судије бациле сенку на дерби! Тулуз прошао Марсељ после продужетка, Лил бољи од Генгана после пенала.

Луд дан у Лига Купу Француске. После три меча четвртфинала познати су учесници полуфинала, а то су Бордо, Лил, Тулуз и Пари Сен Жермен. Свеци су у последњем дуелу дана савладали Лион у дербију с 2:1, а пресудни моменти били су гол Адријана Рабиоа који је постигнут након што је лопта напустила игралиште, и други гол Светаца коме је кумовао невероватан спринт Анхела Ди Марије.

ПСЖ је у овај дуел ушао као фаворит, али није ни мало лако дошао до победе и пласмана у полуфинале. Први гол Светаца апсолутно је нерегуларан, јасно је да је лопта напустила линије терена пре гола Рабиоа. Толисо је исправио неправду и на семафору је писало 1:1 све до 73. минута и корнера Лиона. Лопта се одбила до Ди Марије који је истрчао од шеснаестерца до шеснаестерца попут ветра, на време упослио Лукаса Моуру који је био присебан и прецизним ударцем одвео је Свеце даље.

У прва два меча дана Тулуз је добио меч против Марсеља поготком у 99. минуту продужетка (2:1). Јунак Тулуза био је нападач Мартин Брајтвајт који је постигао меч винер и избацио фаворизовани Марсељ. Он је фантастичним дриблинзима избацио два чувара и "забио нож у срце" Марсеља после готово 100 минута игре.

Судбину Марсеља поделио је и Генган, само је њему било још теже. После 120 минута није било голова, али је Лил успео да га савлада после извођења једанаестераца, а домаћима је дошло главе лоше извођење пеналтика од стране Бенезеа и Левекеа.

Лига куп Француске - резултати

Уторак:

Бордо - Лоријан 2:0 (1:0)
/Плашил 44, Шаиње 56(аг)/

Среда:

Тулуз - Марсељ 2:1 (1:1) - после продужетака
/Бен Једер 25, Брајтвајт 99 - Нкуду 27/

Генган - Лил 0:0 (0:0), Лил прошао даље после пенала

ПСЖ - Лион 2:1 (1:1)
/Рабио 17, Моура 73 - Толисо 42/

Коментари / 0

Оставите коментар