Исламска држава извела нападе у Џакарти

Исламска држава извела је данашње нападе у Џакарти, престоници Индонезије, јавила је новинска агенција Амак, која блиско сарађује са том екстремистичком организацијом, пренео је Ројтерс.

Свијет 14.01.2016 | 12:24
Исламска држава извела нападе у Џакарти

"Борци Исламске државе извршили су овог јутра оружани напад чија мета су били страни држављани и безбједносне снаге задужене за њихову заштиту у индонежанској престоници", објавила је агенција Амак на својој станици "Телеграм".

Нешто раније шеф полиције у Џакарти је изјавио да Исламска држава "дефинитивно стоји" иза напада.

"Дефинитивно ИСИЛ стоји иза напада", рекао је шеф полиције Тито Карнавијан новинарима.

Карнавијан је рекао да је напад већ неко време планирао Индонежанин, припадник такозване Исламске државе Бахрун Наим.

"Он стоји иза напада", навео је Карнавијан.

Ројтерс је пренио да се вјерује да је Наим у Сирији.

Најмање седам особа - пет нападача и двоје цивила - убијени су током напада у центру Џакарте, саопштили су званичници, истичући да су безбједносне снаге преузеле потпуну контролу над ситуацијом.

"Петорица терориста су мртва", рекао је новинарима министар за безбједност Лухут Панџаитан, додајући да су погинули држављанин Холандије и Индонезије.

Портпарол полиције у Џакарти Мухамад Икбал је додао да је повријеђено 10 особа - пет полицајаца, један странац и четворо Индонежана.

Раније је полиција саопштила да су међу нападачима била најмање двојица бомбаша самоубица и да су још двојица убијена у окршају с полицијом.

Ројтерс је пренио да су још четворица нападача ухапшена.

 

Коментари / 0

Оставите коментар