Три особе дијеле добитак на лутрији од 1,6 милијарди $

Главни згодитак америчке лутрије "Поwербалл" у вредности од скоро 1,6 милијарди долара отишао је у руке три срећна добитника из Калифорније, Тенесија и Флориде.

Занимљивости 14.01.2016 | 10:29
Три особе дијеле добитак на лутрији од 1,6 милијарди $

Идентитет добитника још није познат, а портпарол Калифорнијске лутрије Алекс Траверсо је рекао да је један од добитничких тикет продат у Чајни хилсу у тој држави, преноси АП. Испред продавнице у којој је тикет купљен одмах су се сјатиле телевизијске екипе и грађани.

Та продавница ће добити милион долара бонуса зато што је продала добитнички тикет, рекао је Траверсо. Милиони људи пратили су синоћ извлачење бројева у телевизијском преносу уживо, а победнички бројеви су били 8, 27, 34, 4 и 19, уз "Поwер" број 10.

Добитници могу да бирају да ли ће им се џекпот исплаћивати у годишњим ратама током 29 година или ће одмах добити целу исплату, након што плате порез. Добитници морају да плате 39,6 одсто од вредности згодитка на име федералног пореза на приход, подсећа америчка агенција.

Тикети за "Поwербалл", полунедељну лутрију, продају су у 44 америчке државе, као и у Колумбији, Девичанским острвима и Порторику. Џекпот је достигао рекордну вредност, која се увећавала од 4. новембра када је износила 40 милиона долара, пошто је од тада 20 извлачења бројева прошло без добитника.

У Лутрији кажу да је продаја тикета достигла рекордне нивое, доносећи више од милион долара на сат само у Тексасу у последњим сатима пред извлачење, наводи АФП. Претходна рекордна вредност џекпота у САД, која је забележена 30. марта 2012, износила је 656 милиона долара, а главни згодитак тада је отишао у руке три добитника из Северне Каролине, Порторика и Тексаса.

Шансе да неко на америчкој лутрији добије џекпот су један према 292 милиона.

б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

14.01.2016 16:15

Ови могу дијелити и не крију добитак које добио а овдје се никад не зна казу застита идентитета?

ОДГОВОРИТЕ