Србац: Отказан дочек Нове године на тргу

У Српцу неће бити традиционалног дочека Православне Нове године на градском тргу.

Република Српска 13.01.2016 | 17:40
Србац: Отказан дочек Нове године на тргу

Општинска управа је у попследњи час отказала организацију дочека на отвореном из материјалних разлога, јер је општински рачун већ дуже вријеме у блокади, па није било могућности да се по обичају за градјане набави бесплатно вино, ракија и други напици и наступ музичких група.

И поред тога, Српчани ће нову Православну 2016. годину дочекати у весељу и по српском обичају.

У новом храму Васкрисења Господњег у Српцу тачно у поноћ биће служен молебан којим ће се означити улазак у Нову годину.

Многи ће новогодишњу ноћ провести у угоститељским објектима и у кругу породице. Најсвечаније ће ноћас бити у Мотелу на Бардачи, гдје ће Културно-умјетничко друштво Младост Црквене општине Стапари-Разбој приредити новогодишњи концерт, трећу годину заредом, који је изазвао, као и увијек, велико интересовање.

Уз разноврстан програм свих ансамбала овог друштва, посјетиоци ће за улазницу од свега 30 КМ на располагању имати храну и пиће у неограниченим количинама.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

срамота

13.01.2016 16:43

Каква је ово општина да нема ни за дочека Српске нове године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

13.01.2016 17:31

Кокузна као и остале

Name

Михаило Микић

13.01.2016 17:42

Отказивање прославе у последњрм часу СРБске Нове Године из материјалних разлога општинским властима у СРБцу одакле потичем нимало не служи на част. Знали су они и раније да пара немају ни за шта друго већ само за своје плате. Зато су општинске власти требале на време да траже помоћ од народа који жељно очекује долазак СРБске Нове Године СРБачким комунистима на жалост и СРБству на радост. Ја сам сигуран да би СРБи из СРБца својим добровољним прилозима обезбједили питребна новчана средства за одржавање прославе СРБске Нове Године. Продајом само шумадијског чаја (вруће ракије) покрио би се велики дио трошкова око такве СРБске народне прославе. Овако можемо само да кажемо да није пао снијег да покрије бријег, већ свака комунистичка звјерка свој траг да покаже. КОМУНИСТИ У СРБЦУ СУ БИЛИ И ОСТАЛИ УВИЈЕК ИСТИ - АНТИСРБИ! БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ, НЕКА ВАМ БУДЕ СРЕЋНА, УСПЈЕШНА И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНА НОВА СРБСКА 2016 ГОДИНА! Амин. Боже дај!

Name

Ја

14.01.2016 08:23

@Михаило Хвала ти сто ме просветли у овом коментару да си из Србца и сто напокон могу да разумијем сто писес тако како писес! Јос би рекао да си Милорадов бот, ал на своју руку! Велис нема опстина, а има народ! Па наравно да народ има кад скоро сви раде у влади као ПАРАЗИТИ!!! Све го лопов до лопова!

Name

xxл

14.01.2016 09:56

Научио Михаило све на народни рачун, какво је то чудо? Даје народ политичарима, даје поповима и хоџама, па што не би и даље давао гдје год политика и црква затаје ту ће народ подбацити леђа. Е, јадни ће бити и политичари и попови кад овај народ прогледа, која ће гужва бити у мишијим рупама.

Name

Сиромах

13.01.2016 16:48

У БЛ празно И у Црвеном Крсту.А предсједник је рекао да се у нас најбоље зиви.Ја мислим да би требали наградити предсједника картом за пут на мјесец али у једном смјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

13.01.2016 19:56

СРАМОТА то све нерадници и неписмени!

Name

За госта

13.01.2016 20:22

Реци свом тати да је нерадник и неписмен,али му ипак буди захвалан јер је направио мрког и дивљег медвједа који је успио овладати рацунаром и инетрнетом!

Name

X

13.01.2016 16:57

Питај Зору Видовиц каква је опстина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДСП

13.01.2016 17:57

Потросили све Којиц Мирко и Видовиц Зора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полка

13.01.2016 18:31

Иселио Кљајчин пола Српца у БЛ, и позапошљавао највише у Фонду здравства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам Зора Видовиц

13.01.2016 19:12

која је у последњих двадесетак година покрала доста Васих, тј. народних пара.Да не прицам из даље прослости,али прво сам тамо негдје нако рата постала директор клаонице пилица Зивинопродукт и одмах сам, него ста цу, подигла кредит негдје око два милиона динара или марака ,висе се не сјецам која је валута у питању?! Ипак мислим да су биле марке ,јер сам са маркама плацала свог љубавника који је такодје радио заједно самном у тој фирми. Када смо ту покупили кајмак,онда сам захваљујуци својој партији ВАСКРСЛА и кренула напред да радим све у циљу бољег зивота градјана.Моја опстина ми је дала награду као заслузном градјанину,а ја сам им се одузила тако сто сам када сам постала директор Пореске управе РС те исте градјане запослила у Пореској управи РС. Наравно,ти су људи из Српца са дипломама из тамо неких скола,али кога то висе брига,а и платили су људи , сто јест,јест. Од 10 д0 15 хиљада КМ.Мицо Секулиц први, питајте цовјека. И ста је сада ту проблем? Цим су спремни платити толики новац ,ја сам сконтала да су се спремни и борити против корупције и сиве економије.И јесу. Јер ,ево њихових резултата. Када су цули да је опстина Србац ДУЗНА НЕСТО НАМА ,ТЈ.ПОРЕСКОЈ УПРАВИ,иако су на списку дузника негдје на 534 мјесту,одмах су ми јавили, директорице блокирај насу опстину Србац,тамо су на власти људи контра СНСД,па таман ни наса дјеца не имала ста јести?!И јесам,одмах сам блокирала ту накарадну опстину,нецу ја висе цекати ста це ми Миле реци како треба да радим свој посао за који сам инаце,то могу само Вама реци МАЛО ПЛАЦЕНА! Јер док сам била директор тамо неке фирме могла сам красти до дна,а овдје ме ипак неко контролисе и у овој години нисам купила ни једно ново ауто нити стан својим укуцанима?! Знате ли Ви која је то траума,и сам Предсједник РС је рекао да ми у РС најбоље зивимо али то не схвацамо. Сада га схвацам.И на крају, у знак захвалности сто сам блокирала опстину и сва јавна предузеца у њој ,комунално предузеце ми није хтјело оцистити снијег до куцног прага?! Казу ,мозете мислити, неко им блокирао рацун и немају пара да купе нафту и плате оне јадне раднике да оцисте снијег?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

14.01.2016 07:47

Већег АНТИСРБИНА од тебе,Микићу и твојих истомишљеника, нема засигурно, само на твоју жалост,а и нажалост нас свих, ти тога ниси свјестан. Твој ум је толико помућен и затрован да из тебе једноставн извире мржња према свему што је прогресивно на овом свијету. Пљујеш по комунистима, зашто? Јел зато што су се борили против угњетавања радника у вријеме краљевине Југославије? Јел зато што су пропагирали идеју о једнакости свих људи без разлике на вјеру и нацију. Јел зато што су у другом свј.рату стали на страну савезника и повели народ у одлучујућу борбу за ослобођење против фашизма и истовремено против капиталистичког угњетавања. Јел зато ти мрзиш комунисте? Ко је вама крив Микићу што ти и слични теби нисте никад препознали муку овог нараода, ни сада, ни за за вријеме краљевине и што сте увијек били уз гузицу народних угњетивача, ко је вама крив што никад нисте препознали прогресивне и авангардне идеје, ко је вама крив што размишљате и живите у средњем вијеку, ко је вама крив што не размишљете својом главом, већ вам је глава пуна средњевјековних религијских примитивних глупости. Једина и највећа грешка комуниста, што су у име наводне демократије, препустили олако власт нациналистичким звјерима и ево гдје смо сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

14.01.2016 11:48

Једини коментар на твој текст Небојса је БРАВО!!!

Name

козомора

14.01.2016 14:33

Е мој Небојса,коју историју ти уци, који савезници,која равноправност.иди уби се негдје.

Name

радник

14.01.2016 16:25

Ти си козомара изгледа учио историју заједно са Микићем,изгледа да сте школски другови (пардон, господа).

Name

xxл

14.01.2016 16:42

Ја бих још додао, Радниче, да је овај Козомара са Микићем учио српски језик и правопис.

Name

Спиро

27.01.2016 13:55

Постована господо,, Засто нападате госп. Михаила Микица? Цовјек ,који је у највецим мукама довозио помоц из далеке Америке,под пусцаним курсхумима у најтезим тренутцима за Републику Српску Крајину и републику Српску,зар сте ви то брзо заборавили? Појединце нека буде срам ,ово мрзњу сто износе управо сада када би требали бити сви кмпатибилни и раме уз раме,,ви износите ноторне лази, на залост. Не могу бити резистентан према појединцима,јер сам се управо увјерио на његову доброту која је стизала из далека ,док су појединци који су били пребогати баскарили се у козним фотељама,не дајуци ни цента за свој народ , док су им браца крварила. На залост брзо сте то поједини заборавили.Молим вас обратите и коментарисите на оно сто је ту постављено , а Госп. Михаила не вредјајте ,јер је то за њега један велики плус,, а онима који се крију иза имена односно презимена , а знамо ко су нека им је на цаст,јер они су тако вазда и мислили. С постовањем С. Расковиц

ОДГОВОРИТЕ