Ел Чапо никада не зна у којој се ћелији налази

Након хапшења нарко боса Хоакина Ел Чапа Гузмана мексичке власти у страху су да би овај криминалац могао побјећи из затвора трећи пут, стога су појачали ионако јако обезбјеђење у затвору у којем је Ел Чапо смјештен.

Свијет 13.01.2016 | 11:34
Ел Чапо никада не зна у којој се ћелији налази

Гузман, који је ухапшен прошлог петка, изолован је у посебном затворском дијелу како би се отклониле сумње да би могао побјећи, као што је радио раније. Полиција Мексика тврди да су претходна два успјешна покушаја бјежања из затвора мексичког нарко боса испланирана "филмски".

Ел Чапо, чији надимак значи "кратки", први пут је из мексичког затвора Алтиплано на 90 километара од Мексико Ситија побјегао 2001. године. Стражарима је промакао скривајући се у корпи за веш, а касније је ухапшен у пацифичком љетовалишту у мексичкој држави Синалоа. Други бијег из затвора десио се 2014. године након чега је у подножју затвора пронађен тунел дужине више од 1,5 километара, који је Ел Чапо искористио за бијег.

Из поменутих разлога, како пише британски Гардијан, Ел Чапо је по доласку у затвор у петак сваког дана премјештан из једне ћелије у другу тако да никада није у прилици да види у којој просторији се налази. Поред тога, обезбјеђено је и 24-сатно физичко осигурање ћелије у којој је Гузман смјештен.

Хуан Пабло Бадило, један од Гузманових адвоката, рекао је да је његов клијент "физички врло слаб" те да се жалио да је изложен "бруталном психолошком притиску".

"Он је смјештен у посебну, хладну страну затвора и у потпуној је изолацији", рекао је Бадило додајући да Гузмана током шест дана у затвору није посјетио нико од чланова породице.

САД су од Мексика затражиле изручење Ел Чапа који је био на челу једног од најбруталнијих нарко картела "Синаола", чији припадници члановима супарничких банди одрубљују главе и вешају њихова тијела на јавним мјестима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пасха

13.01.2016 12:57

Господин

ОДГОВОРИТЕ