Вазура: Дуг Партизана је између 10 и 10,5 милиона евра!

Генерални директор Партизана Милош Вазура рекао је да је тај клуб смањио дуг за 4,5 милиона евра и да укупан дуг, уз репрограм износи 10 до 10,5 милиона евра.

Фудбал 13.01.2016 | 09:20
Вазура: Дуг Партизана је између 10 и 10,5 милиона евра!

Он је навео да је једна од кључних ствари код смањена дуга било то што су играчи који су одлазили из клуба опростили дуговања и да се од тога за сад скупило 700.000 евра.

"Када је нова управа дошла клуб није радио домаћински и одговорно. Од када смо преузели пословање дуг смо смањили за два и по милиона евра, а битна ставка је и да смо ушли у репрограм дуга за порез на два мииона и тако смањење дуга износи 4,5 милиона. Остаје нам дуг од 10-10,5 милиона евра, наравно уз репрограм дуга", рекао је Вазура за клупску телевизију.

"То је нова пракса у клубу и није мала ставка. Разговарам са играчима који одлазе и сви то углавном прихватају. Да се то раније радило Партизан не би данас био у оваквим дуговима и не би му претиле разне тужбе бивших играча и тренера. То је одговорно понашање према клубу, Партизан данас живи нормално. Прошле године смо исплатили 12 плата фудбалерима, а 12,5 или 13 плата заполсенима", рекао је Вазура.

Спортски директор Партизана рекао је да платни фонд клуба месечно износи око 500.000 евра, да су по милион евра годишње трошкови за стадион и Спортски центар Телеоптик, па да су текући трошкови измедју осам и девет милиона евра.

Он је додао да је од четри милиона евра вредног трансфера Петра Шкулетића у московску Локомотиву, Партизан добио 2,4 милиона, пошто је менаџеру припало 20 одсто, а 800.000 је отишло на блокаду.

Вазура је навео да је клуб успео да уложи у инфраструктуру и подсетио да је изградјен нови терен и да се ушло у реновирање Телеоптика, где се планира изградња новог вештачког терена. Он је додао да очекује да ће у наредних неколико дана клуб добити дозволу за почетак радова на изградњи интерната.

Вазура је додао да је клуб на годишњем нивоу за 200.000 евра смањио трошкове станова за играче младјих категорија и да их је свео на 35.000.

"Добили смо полуспонзорски уговор са једним хотелом у коме су деца смештена. Имамо идеју и за станове првотимаца, на плацу поред Телеоптика могу да се направе мале зграде. Има пројеката које ћемо покренути када будемо мало боље финансијски стајали", рекао је он.

Вазура је навео да клуб четири године није имао генералног спонзора и да се нада да ће бити увећан уговор са Телекомом, пошто је Партизан ове сезоне играо евроске утакмице и имао је шансе за пролаз у Лиги Европа до последњег тренутка.

Говорећи о спортском делу, Вазура је истакао одличан однос новог тренера Ивана Томића и спортског директора Ивице Илиева, који су добили аутономију да доводе играче.

"У јануарском прелазном року смо уложили више новца него у јунском, а направили смо огроман резултат са малим буџетом од 200.000-250.000 евра за све играче. Они сјајно сарадјују заједно, Илиев је предложио Евертона Луиза, заједно су погледали тог играча и сложили се да је потребан Партизану", рекао је он.

Вазура је додао да је Евертон Луиз плаћен Сент Галену 350.000 евра и 15 одсто од његовог наредног трансфера, а да је швајцарски клуб тражио милион евра. Навео је да није тачно да ће Бразилац имати огромну плату већ "нормалну" колику имају Партизанови играчи сличног квалитета.

Он је додао да се нападач Петар Грбић одрекао дуговања и прешао у турски Ахисар, а да је према договору Илиева и Томића Иван Шапоњић стављен на трансфер листу. Шапоњић је прешао у Бенфику, која је једина за њега послала понуду, а Партизан је добио 1,5 милиона евра.

"На основу тих пара ћемо довести још тројицу-четворицу играча, шпица, штопера и класичну 10. Још један играч је у оптицају. Надам се да ће они доћи до почетка припрема и одласка на Кипар 26. јануара. Можда и до следеће недеље", рекао је Вазура.

Партизан на четвртом месту на табели заостаје 26 бодова за Црвеном звездом, а Вазура је рекао да је клуб има "добру фудбалску јесен, али да је недостајало мало спортске среће" да се пласира у другу фазу Лиге Европа.

"Сада се окрећемо домаћем првенству, морамо да узмемо Куп. Идеја је да сада правимо тим за јун. Имамо и дерби који нам долази већ у друго колу. Ићи ћемо на победу, то је приоритет", рекао је Вазура.

Коментари / 0

Оставите коментар