Шапоњић потписао за Бенфику!

Досадашњи фудбалер Партизана Иван Шапоњић потписао је уговор на пет и по година са лисабонском Бенфиком, саопштио је португалски клуб.

Фудбал 12.01.2016 | 22:15
Шапоњић потписао за Бенфику!

Златни "орлић" постао црвени "орао"! Иван Шапоњић завршио је трансфер из Партизана у Бенфику, потписавши уговор до лета 2021.!

Бенфика је то саопштила на на свом Твитер профилу, уз добродошлицу српском фудбалеру.

Из црно-белог у црвено!

Осамнаестогодишњи Иван Шапоњић кренуо је стопама својих другова из репрезентације Србије, која је летос на Новом Зеланду постала У-20 шампион света.

Нису навијачи дуго након тога имали прилику да уживају у партијама младог центарфора, који је за први тим Партизана дебитовао 30. новембра 2013, са само 16 година.

У недељу је потврђено да Шапоњић има дозволу црно-белих да потпише за Бенфику, у понедељак је допутовао у Лисабон, а у уторак потписао уговор са "орловима" и то чак на пет и по година.

То значи да ће Шапоњић бити члан Бенфике до лета 2021, а остаје да се види какви ће бити даљи кораци, с обзиром на то да је спортски директор Партизана Ивица Илиев поменуо могућност повратка у Партизан на шестомесечну позајмицу...

Од златних "орлића" су трансфере у иностранство након СП 2015. остварили Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Срђан Бабић (Сосиједад), Немања Антонов (Грасхоперс), Милан Гајић (Бордо) и Марко Грујић (Ливерпул).

Сергеј Милинковић-Савић такође је прешао у велики клуб (Лацио), али не из Србије, већ из белгијског Генка.

Лист "О Жого" објавио је у уторак да би Бенфика могла да ангажује још једног младог српског нападача и да су у оптицају један члан Црвене звезде и један из Партизана...

Бенфика није саопштила детаље уговора, а београдски медији су претходних дана спекулисали да ће Партизан за 18-годишњег нападача добити 1,5 милиона евра.

Шапоњић је ове сезоне одиграо 25 утакмица за Партизан и постигао пет голова. Он је прошле сезоне освојио шампионску титулу са црно-белима.

Играо је за све младе селекције Србије, а са екипом узраста до 20 година је прошлог лета у Новом Зеланду освојио Светско првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар