Ненадић: Многи ће се ''хранити'' нашим могућим неуспјехом!

Рукометаши Србије ће у среду путују у Краков где ће од петка играти на Европском првенству у тешкој групи са домаћином Пољском, Француском и Македонијом.

Остали спортови 12.01.2016 | 20:20
Ненадић: Многи ће се ''хранити'' нашим могућим неуспјехом!

Искусни бек Петар Ненадић позвао је јавност да подржи младу екипу која, према његовим речима, коначно има пуно подршку селектора, за разлику од ранијих година.

"Замолио бих, не да подржавате мене и остале старије играче, већ да подржите млађе, којима треба самопоуздање и вера. Многима је ово прво такмичење и јако су нам потребни у овом тренутку. Без обзира на то како ћемо играти, борићемо се, али смо свесни да се много људи храни нашим неуспехом и биће срећни ако буде неуспех", рекао је Ненадић.

Према његовим речима, српска селекција ће се трудити да размишља позитивно јер само тако може да јој се деси нешто позитивно на континенталном шампионату.

"Овде сам много година, прошао сам много селектора, играча и свега тога. Први пут ми се дешава да играчи који су дошли нису омаловажавани од стране тренера, осим још једног чије име нећу помињати, већ су подржавани. Ово је први пут у последњих неколико година да су играчи подржавани, поготово млађи", рекао је Ненадић.

Када је реч о Пољској, првом противнику на турниру, рукометаш немачког Фухсе Берлина је рекао да је важан почетак те утакмице и да Србија спусти атмосферу и ритам противника, који ће имати велики притисак.

"Немамо шта да изгубимо у тој утакмици, можемо само да добијемо. Пољаци су мало кивни на нас, због тога шта се дешавало у Катару у полуфиналу", додао је искусни рукометаш.

Његов саиграч из репрезентације Немања Зеленовић задовољан је атмосфером у екипи.

"Веома смо здрава група и колегијална. Да бисмо направили резултат неоподна је атмосфера у екипи. Чека нас тежак посао у групној фази, али краси нас борбеност, коју ћемо показати и тамо. Имамо доста дебитаната у екипи и са старијима ћемо смоћи снаге да додјемо до одличног резултата", рекао је Зеленовић.

Он је казао да велики притисак на пољским играчима и растерећеност српских може одлучити победника прве утакмице такмичења.

"Дуго играју заједно и имаће невероватну подршку својих навијача. Мислим да ће бити јако тешко. Наша предност је у томе да они имају много повредјених играча и да имају велики притисак, док смо ми растерећени", казао је Зеленовић.

Утакмица између Србије и Пољске, у првом колу Европског првенства, играће се у петак од 20.30 у Кракову.

Како до Рија?
У најбољој варијанти за пласман у квалификације биће довољно девето место. То подразумева да се на првих седам места нађу екипе које су већ избориле доигравање за Рио (Француска, Пољска, Шпанија, Данска, Хрватска, Немачка, Словенија, а Македонија ће се наћи у квалификацијама ако једна од набројаних селекција постане шампион). У најгорој варијанти, за пласман у квалификације ће бити потребно освојити бронзану медаљу.

Голмани: Дарко Станић, Драган Марјанац, Славиша Ђукановић
Лева крила: Немања Илић, Иван Никчевић
Десна крила: Дарко Ђукић, Страхиња Станковић
Леви бекови: Жарко Шешум, Момир Рнић, Илија Абутовић, Миљан Пушица
Средњи бекови: Урош Елезовић, Петар Ненадић, Немања Младеновић
Десни бекови: Немања Зеленовић, Милош Орбовић, Новак Бошковић
Пивоти: Мијајло Марсенић, Бојан Бељански

Коментари / 0

Оставите коментар