Перић: Поносан сам, нема предаје!

Селектор Србије Дејан Перић рекао је да екипа има велики мотив и жељу да се надмеће са најбољима и да се неће предавати упркос тешкој групи на ЕП.

Остали спортови 12.01.2016 | 19:40
Перић: Поносан сам, нема предаје!

"Поносан сам на ову групу играча, како ради. Постоји велики мотив, инат и жеља да се надмећемо са најбољима. Сигуран сам да ћемо дати све од себе на свим утакмицама, да се нећемо предавати. Гледаћете репрезентацију која игра са пуно срца, одговорности и мотива за своју земљу", рекао је Перић на конференцији за новинаре у Београду.

Србија ће од петка учествовати на Европском првенству, а играће у Групи А са Француском, Македонијом и домаћином Пољском.

"Да смо могли да бирамо, то би другачије било... Али, сваки спортиста жели да се надмеће са најбољима. Нико од нас није размишљао да игра за утешна места. Знање имамо и верујем да ћемо то показати", истакао је селектор.

Противник у првој утакмици биће Пољска, а дуел је заказан за петак, 15. јануар у 20.30 у Кракову.

"Има ли шта лепше од тога да се отвори такмичење пред домаћином. Оптерећење је на њима јер морају да победе. Ми се спремамо за борбу, имамо циљ. То је празник и тако треба да се доживљава", казао је Перић.

Када је реч о Француској, Перић је рекао да је тај противник поставио тешко достижне параметре и да заслужују поштовање, али да његова екипа не сме да се преда пре утакмице.

Перић је навео да ће последња утакмица "како год било" бити за пролаз у другу фазу, али да ће његова екипа ићи на победу у сваком дуелу.

Он је рекао да ће његова екипа ићи корак по корак и да тек после евентуалног пласмана у другу фазу може да се размишља о пласману на Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру.

Према речима селектора, његова екипа је свесна свог квалитета и квалитета противника, а он је задовољан оним што је урадјено на припремама.

"Припремамо се за оптерећење и притисак, али нико није постао шампион без притиска, ја не познајем такве. Ко не воли да одговара за оно што ради, а да има квалитет? Ако заслужимо да се тражи више од нас, то значи да смо на добром путу и да смо урадили нешто исправно. Ови момци имају можда и најтежи задатак до сада", казао је Перић.

Србија је на прошлом континенталном шампионату испала у првој фази такмичења, играном пре две године у Данској.

Коментари / 0

Оставите коментар