Карлеуша покрадена у филму о Ејми Вајнхаус

У документарном филму о Ејми Вајнхаус “Амy – Тхе Гирл Бехинд Тхе Наме”, који је у биоскопима зарадио 22 милиона долара, скандалозним пропустом продуцената, искоришћени су кадрови са концерта који је Јелена Карлеуша одржала 15. јуна 2013. на Ушћу!

Свијет 12.01.2016 | 12:55
Карлеуша покрадена у филму о Ејми Вајнхаус

Кључни моменат филма је, наравно, последњи концерт Ејми Вајнхаус, који је она одржала 18. јуна 2011. на Калемегдану, у Београду… и ту долазимо до невероватног расплета – поређењем кадрова из остварења “Амy – Тхе Гирл Бехинд Тхе Наме” и сцена са Карлеушиног концерта на Ушћу, лако је доћи до закључка да је снимак са Јелениног наступа искоришћен у филму о Ејми!

Уосталом, погледајте прво принтскрин из филма “Амy”, на којем, да ствари буду још горе, стоји потпис: Калемегданска тврђава!

Већ на први поглед јасно је да се ради о снимку са Ушћа а не са Калемегдана. Са десне стране је препознатљива зграда Пословног центра “Ушће” (бивши ЦК), док је са леве стране дрворед поред реке.

Такође, највећи доказ да су ови кадрови покрадени са Карлеушиног концерта је специфичан облик фан-пита какав је само Јелена имала, као и распоред централног, и видео бимова са обе стране бине…

Уосталом, сада погледајте и идентичну слику са Карлеушиног наступа…

… и сличности су толике, да се просто намеће питање како су продуценти овог филма себи смели да дозволе да направе овакав пропуст, намеран или случајан, није ни важно. Јер, овде се не ради само о нарушавању угледа Ејми и Јелене Карлеуше, већ и о фрапантном кршењу ауторских права, за каква се у свету, обично исплаћују милионске одштете.

Филм о покојној британској певачици је режирао Асиф Кападија, а један од продуцената је “Универсал Мусиц”. Овај документарац је приказан на наујгледнијим светским филмским фестивалима, освојио је чак 19 награда, укључујући ту и признање за најбољи европски документарни филм у 2015.

Како сазнајемо, ускоро ће почети преговори Карлеушиних адвоката и продуцената документарца о Ејми Вајнхаус, и тек након тога ћемо знати какав ће епилог имати овај скандалозни случај.

Овај случај ће сигурно подићи велику прашину – шта мислите, да ли је Јелена Карлеуша покрадена намерно или “случајно”, и због чега су одабрани кадрови баш са њеног концерта?

Овако је изгледао Ејмин последњи наступ у Београду:

Подсетимо се и Карлеушиног концерта на Ушћу:

Извор: Телеграф.рс

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

12.01.2016 12:09

Ни мање ни висе... инаце на Балкану је све измисљено остали су само крали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.01.2016 19:32

Ма нека су остали силикони остало није важно

ОДГОВОРИТЕ