Потребно хитно евакусиати 400 људи из опкољеног града

Око 400 људи мора хитно бити евакуисано из опкољеног сиријског града Мадаја и послато на лијечење, рекао је подсекретар УН за хуманитарна питања Стивен О'Брајен.

Свијет 12.01.2016 | 08:35
Потребно хитно евакусиати 400 људи из опкољеног града

Када је информисао Савјет безбједности УН о кризи у граду под контролом побуњеника у близини Дамаска, О'Брајен је упозорио да би ти људи могли да умру.

Претходно је један хуманитарни конвој испоручио храну за 40.000 становника Мадаје који су били под опсадом Владиних снага током шест мјесеци.

УН тврде да располажу вјеродостојним извјештајима о људима који умиру од глади, преноси Би-Би-Си.

Истовремено, хуманитарна помоћ допремљена је у два града под опсадом побуњеника у сјеверној покрајини Идлиб, у складу са договором који је постигнут између зараћених страна.

Ситуација у селима Фуа и Кефраја изузетно је лоша, а процјењује се да се 20.000 људи у тим мјестима налази под опсадом од марта прошле године.

Међународна организација "Љекари без граница" недавно је саопштила да је у Мадаји 28 људи умрло од глади од 1. децембра.

Скоро 4,5 милиона људи у Сирији живи у областима до којих се тешко долази, а њих 400.000 у 15 опкољених мјеста.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Докле смо догурали ?

12.01.2016 08:15

Ово је како видим скроз небитна информација. Ста знаци 400 људи? Пих! До јуце су овако о насој деци известавали и сада видимо колико се то некога тамо дотицало. Залосно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.01.2016 12:08

Ово је стари начин којег непријатељи Правде и Слободе примењују по свијету са намјером да тако под заштитом УН терористе или побуњенике који су подржавају са Запада спасу од пораза, у овом случају о слободе из Асадовог окружења и блокаде у којој се налазе!