Дочек испред Храма Христа Спаситеља

Програм за дочек Нове године по јулијанском календару почеће 13. јануара у 21 час пред Банским двором и портом Храма Христа Спаситеља.

Република Српска 12.01.2016 | 07:50
Дочек испред Храма Христа Спаситеља

У богатом културно-умјетничком програму наступиће Градски тамбурашки оркестар, Велики народни оркестар и фолклорни ансамбл АНИП "Веселин Маслеша".

Велики ватромет најавиће долазак Православне нове године, док ће у поноћ почети молебан у Храму Христа Спаситељ.

За дочек Православне нове године спремне су и све дежурне службе. Прославу ће обезбјеђивати припадници Центра јавне безбједности Бањалука, а биће ангажоване и дежурне службе, попут Службе хитне медицинске помоћи, Ватрогасне јединице, Градске "Чистоће" и "Електродистрибуције".

Овом приликом, упућен је апел грађанима да за вријеме празника не користе пиротехничка средства, а возачима да не возе под дејством алкохола.

Подсјећамо да је у току кампања под називом "Алкохол + волан = убитачна комбинација", чији је циљ да промијени ставове возача да не учествују у саобраћају ако су под утицајем алкохола.

Кампања се проводи на територији цијеле Републике Српске, а Бањалука, као највећи град Републике Српске, активно се укључила у ову кампању.

Извор: Истинито

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

2016

12.01.2016 11:17

СРЕТНА НОВА ГОДИНА БРАЋИ СРПСКОЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛИ МИКИЋ

12.01.2016 12:34

БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ НЕКА ВАМ ЈЕ СРЕЋНА И ОД БОГА БЛАГОСЛИВЕНА НОВА СРБСКА 2016 ГОДИНА. ДАЈ БОЖЕ ДА ОНА СРБИМА И СРБКИЊАМА СВЕТОГ САВЕ ДОНЕСЕ ПУНО ЗДРАВЉА, СРЕЋЕ И ВЕСЕЉА, ДА СЕ СРБИ У НОВОЈ ГОДИНИ КОЈА НАМ ДОЛАЗИ: ОБОЖЕ, СЛОЖЕ И УМНОЖЕ! АМИН. БОЖЕ ДАЈ СВИМА ДОБРО ПА И НАМА СРБИМА!

ОДГОВОРИТЕ