Побуна каубоја у Орегону не јењава

Мушкарци који су заузели Национални парк Малхеур у Орегону срушили су дио ограде подигнут од стране владе како би задржао ранчере ван федералног земљишта.

Свијет 12.01.2016 | 07:19
Побуна каубоја у Орегону не јењава

Ејмон и Рајан Бандеј, који су на челу групе, најавили су да ће дио ограде замијенити са вратима да би се омогућило локалним ранчерима да приступе пашњацима.

Браћа Бандеј су такође рекли да неће завршити окупацију докле год Двајт и Стивен Хејмонд, два ранчера недавно затворена од стране владе, не буду ослобођени.

Хејмондси су процесуирани од стране владе по закону о тероризму због ватре коју су запалили на свом имању, а која се проширила на државну земљу и спалила око 140 јутара земље у федералном власништву.

Државни тужилац инсистирао је на минималну казну од пет година.

Након мирног протеста у Бурнсу 2. јануара, Бандијеви и чланови њихове "грађанске полиције" заузели су зграду националног парка и ту се улогорила, након чега су позвали владу да се придржава закона и обустави тежак третман осуђеним ранчерима.

У суботу, мајка браће Керол послала је позив за помоћ који је укључивао вреће за спавање, хигијенске пакете, храну, кафу и цигарете да би истог дана конвој од 20 возила пуних наоружаних ранчера дошло.

Ипак, Бундијеви су их вратили рекавши да "желе да се дуге цијеви одложе".

Извор: Курир.рс/РТ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

12.01.2016 12:29

Сви вичу МИР, МИР, А МИРА НИГДЈЕ НЕМА!

ОДГОВОРИТЕ